güney kore, düzenleyici, kripto para haberleri
güney kore, düzenleyici, kripto para haberleri

Güney Kore kripto para yetkilisi evinde ölü bulundu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para spekülasyonuna karşı politika tedbirleri geliştiren Güney Kore kripto para yetkilisi, Seul’deki evinde öldüğü bulundu.

Hükümetin Politika Koordinasyonu Bürosunda çalışan  52 yaşındaki ekonomik politika başkanlığı yapan Jung Ki-joon evinde ölü bulundu. Ki-joon’un 18 Şubat Pazar günü uyurken kalp krizinden öldüğü bildirildi.

2017 yılının Kasım ayında Güney Kore hükümeti, kripto para operasyonlarını düzenlemek için haftalık bir bakanlar toplantılarına başlamıştı. Ölen yetkili, hükümet politika koordinasyon bürosu bakanı Hong Nam-ki başkanlığındaki toplantılar için farklı bakanlıkların ve ofislerin görüşlerini birleştirmekten sorumluydu.

Jung Ki-joon’ın meslektaşları, kripto para spekülasyonuna karşı düzenlemelerin geliştirilmesinden sorumlu olup stresli bir görevde bulunduğu için geçen seneden beri aşırı bir baskı altına girdiğini belirtti.

Güney Kore kripto para için en önemli ülkelerden birisi

Ölüm nedenini resmi olarak kalp krizi olduğunun ortaya çıkmasına rağmen polis departmanı, yetkilinin ani ölümüyle ilgili soruşturma başlattı.

Kripto paralar için dünyanın en büyük pazarını oluşturan Güney Kore, kripto para politikası konusunda çok fazla karışıklığa sahne oldu. 11 Ocak’ta Adalet Bakanlığı, kripto para ticaret yasağını önermişti. Medyada duyurulan bu haber, yanlış yorumlamalara sebep olmuştu. Güney Kore’nin Strateji ve Maliye Bakanlığı daha sonra bu öneriye katılmadığını belirtmişti.

14 Şubat’ta Güney Kore hükümeti, kripto para düzenlemelerine karşı yapılan bir online imza kampanyasına yanıt vermişti. Yayınlanan bildiride Hong Nam-ki, kripto para ticareti yasağının olmayacağını ilan etmişti.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin