featured

Bitcoin halvinge 7 gün kala piyasada çöküş: İşte BTC fiyatında takip edilmesi gereken seviyeler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Uzun bir süredir beklenen 2024’ün en önemli kripto etkinliği Bitcoin yarılanmasına bir hafta zaman kalmışken BTC fiyatı 60 bin dolara doğru düşüyor. Cuma gününden bu yana başlayan tasfiyede bir haftalık kayıp yüzde 8’i aştı. Kripto piyasa değeri ise 430 milyar doların üzerinde değer kaybetti. Bu düşüşün ardında ise küresel çapta siyasi krizler ve jeopolitik belirsizlik olduğu düşünülüyor ve kripto paraların yakın bir zamanda toparlanacağı tahmin ediliyor.

Kripto piyasasındaki düzeltme

İran-İsrail arasındaki çekişme kripto para piyasasında ani bir düşüş ile panik satışları tetikledi ve piyasa değeri yalnızca son 24 saatte yüzde 5,88 geriledi. Lider dijital varlık BTC kısa bir sürede yeniden 60 bin dolara düştü ve bir miktar toparlanma gösterdi. Bu ani hareketler ve piyasadaki düzeltme analiz firmaları ve kripto analistleri tarafından halving öncesi beklenen bir düşüşün hızlanması olarak yorumlandı.

BTC

Bitcoin fiyatı ne zaman toparlanacak

Bitcoin fiyatı son 7 günde yüzde 8’in üzerinde bir gerileme gösterdi. Döviz rezervlerindeki artış BTC üzerindeki satış baskısını arttırıyor. Bununla beraber zincir içi göstergeler gerçekleşmemiş yüksek kâr baskısını arttırırken Göreceli Güç Endeksi (RSI) nötr bölgede kalmayı sürdürüyor. Bu da varlığın her iki yöne de hareket edebileceğini gösteriyor.  Net kâr ve zarar durumu, kârdan inanç durumuna doğru kaydığını gösterdi ve bu daha fazla düşüşün gelebileceğini işaret ediyor.

Bitcoin

Borsalardaki Bitcoin çıkışı 2023’ten bu yana en yüksek değerine ulaştı ve açık pozisyonlarda 3,6 milyon dolar 2 günde buharlaştı. Satış baskısının devam etmesi hâlinde BTC fiyatı yeniden 60 bin dolara geri çekilebilir. Daha fazla düşüş eğilimi hâlinde ise halving öncesinde 57 bin doları görmesine olası gözle bakılıyor.

Bitcoin yarılanmasının etkisi

BTC halvinge sayılı günler kaldı ve her 210.000 bloğun çıkarılması ile dolaşımdaki token oranı sistemli bir şekilde azaltılacak. Arz talep ilişkisini dengeleyecek olan yarıya indirme BTC fiyatındaki şu anki düşüşü yeniden tersine çevirebilir ve talebin artması hâlinde fiyatın yeniden yükselişe geçeceği düşünülüyor.

Önümüzdeki hafta hem makro etkenler hem de kripto para piyasasındaki ekonomik gelişmeler, BTC fiyatı üzerinde önemli bir rol oynayacak. Buna karşın yaklaşan yarılanma altcoin piyasasında boğa koşusunun başlamasına ortam hazırlayabilir.

Yarılanma ile birlikte yükselişe geçecek olan tokenlerden birinin de Bitcoin Minetrix olması bekleniyor. Ön satış aşamasında olan token projesi, geleneksel madencilik sorunlarına karşı çözümler üretiliyor. Böylece daha geniş yatırımcı kesinimin madencilik üzerinden pay almasını sağlıyor. Bu yazının yazıldığı sırada 0,0146 dolardan satılan BTCMTX tokeni, listelenme sonrası yükselmesi beklenen kripto paralar arasında yer alıyor.

Bitcoin Minetrix Ziyaret Et

 

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin