featured

Gözde altcoin ayılara teslim oldu: İşte, geri dönüş için takip edilmesi gereken seviyeler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden olan ADA fiyatı son 24 saatte %13 oranında düşüş kaydetti. Mevcut teknik göstergeler ise düşüşün derinleşeceğine işaret ediyor. Yatırımcılar endişelenmeli mi?

Cardano’nun geliştirme faaliyetleri Mart ayında yüksek kalmayı başardı. Ancak Nisan gözde altcoin’in büyük düşüşler yaşaması yatırımcıların güveninin azalmasına neden oldu.

Cardano, Mart ayında açıkladığı önemli gelişmeler nedeniyle adından sıkça söz ettirmişti. Gündemden bir türlü düşmeyen ADA, bu kez pek de iyi anılmıyor. Aslında kripto para piyasasındaki genel düşüş hissiyatından etkilenmeme potansiyeline sahipti. Ancak ayıların saldırısı karşısında yeterince iyi bir duruş sergileyemedi ve son 24 saat içinde %13 oranında bir çöküş yaşayarak grafiklerini kırmızıya boyadı.

Cardano geliştirici cephesi iyi durumda

Santiment verilerine göre Cardano çevresindeki geliştirme çalışmalarının yüksek düzeyde kaldığı görülüyor. Bu, geliştirme faaliyeti grafiğiyle de kanıtlandı. Grafik, Mart ayındakine benzer şekilde istikrarlı bir şekilde yüksek.

altcoin Cardano

Cardano’nun geliştiricileri, 2024 yılının ilk çeyreğinin sonunda gösterdikleri çabaları X sosyal platformunda yatırımcılar ile paylaştı. Aynı şekilde ekipler, Genesis Lite önyükleme eşlerini tanıtan ve genel performansı iyileştirmek için bir hatayı yeniden onaylayan Cardano düğümü v.8.9.0’ı yayınladı.

Ayrıca Mithril ekibi, hisse dağıtımı iyileştirmelerini içeren Mithril dağıtımı 2408.0’ı da yayınladı. Bunun dışında raporda ADA’nın toplam işlem sayısının ay içerisinde 2,3 milyon arttığı da belirtildi. Ayrıca Mart ayında Cardano blockchain’de üç yeni proje başlatıldı.

Aslında bunlar, ADA fiyatının güçlü kalabileceğine dair işaretlerdir. Geliştirici ekibin çabası, kripto para piyasasında iyimser hissiyatla birleştiğinde gözde altcoin’in fiyatında büyük bir ralli gerçekleşebilir.

Gözde altcoin ayıların gazabıyla karşı karşıya

ADA, Mart ayından hafif bir düşüşle çıktı ve fiyatı yeni ayın başında 0,64 dolardı. Ancak Nisan ayı, yatırımcılar için iyi başlamadı. Çünkü altcoin’in fiyatı yalnızca 24 saat içinde %13 oranında bir düşüş kaydetti.

CoinMarketCap verilerine göre ADA, 18 milyar doların üzerinde bir piyasa değerine sahip ve bu yazının yazıldığı sırada 0,5071 dolar civarında işlem görüyor. Çoğu teknik göstergenin ayıların lehine olması sebebiyle gözde altcoin’in Nisan ayında düşüşünü derinleştirmesi mümkün.

MVRV değerinin %-18’de olması, ağırlıklı hissiyatın düşüş yönünde olduğunu kanıtlıyor. Üstekik altcoin’in NVT oranı keskin bir şekilde yükseldi. Bu artış, varlığın aşırı değerlendiğini ve dolayısıyla önümüzdeki günlerde daha fazla düşüş yaşanabileceğini gösterir.

Peki günlük grafikte durum nasıl?

Aslında uzun vadeli olanlarla benzer bir görünüme sahip. Günlük grafikteki MACD göstergesi açık bir düşüş eğilimi sergiliyor. Ayrıca Chaikin Para Akışı (CMF) 12 Nisan’da keskin bir düşüş kaydetti. Bu teknik göstergelerin her ikisi de satıcıları destekler. Dolayısıyla ADA yatırımcılarının önümüzdeki günlerde daha fazla kayıp yaşayabileceği ve bu yüzden dikkatli davranmaları gerektiği söylenebilir.

AMBCrypto


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

 

 

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin