STeX ile kripto para endüstrisindeki likidite sorunu tarih oluyor.
STeX ile kripto para endüstrisindeki likidite sorunu tarih oluyor.

STeX ile kripto para endüstrisindeki likidite sorunu tarih oluyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bugün kripto para endüstrisindeki likidite sorununu ele alıyoruz. Ayrıca kendini bu sorunu çözmeye adamış bir borsadan da bahsedeceğiz: STeX

Kripto para ticaretindeki yükselişin borsa platformlarıyla ilgisi olduğu aşikar. Bugün, küresel ticaret hacmi artıyor ve kripto para borsaları, her gün 100.000 yeni kullanıcıya kucak açıyor.

Borsalar, kullanıcıların  başarı ve güvenlik garantisi olmaksızın işlem yapmaya istekli birisini bulmak için çok sayıda forumdan okumak zorunda kalmadan, ticaret yürütmesine izin vererek sektörde anlaşma yapmak için belirlenen odak noktasını temsil ediyor.

Tasarım gereği, borsalar tüm kripto pazarına temel bir hizmet sunar: Likidite. Bugünkü makalemizde bunu tartışıyoruz. Ayrıca HFT algoritmalarının nasıl değerlendirip en iyi fırsatları bulmalarına yardımcı olabileceğini göreceğiz.

Likidite sorunu

2009 yılında sadece 50 birimle dolaşımda olan Bitcoin, tek başına günlük olarak işlem gören ortalama 200 bin birime büyüme yaşadı. Ancak, tüm coinlerin günlük işlem hacmi henüz emekleme döneminde. Coin piyasası bugün, günlük Forex piyasasından yaklaşık 300 kat daha küçük: 16 milyar dolar civarında. Bu yüzden kripto para birimleri global işlemlerin önemli bir bölümünü yakalamadan önce, likidite konusu ele alınmalı.

Likidite, sektördeki en büyük zorluklardan biri. Sadece düzenlemelerle değil, günümüzün kripto pazarının spekülatif yapısıyla da büyük ölçüde etkilendi.

Birçok kişi aynı zamanda kripto para satın almak veya satmak için kararlar alır veya volatiliteye neden olan nispeten büyük siparişler verir. Fakat piyasa sadece onu absorbe edemez ya da kripto para birimi değeri değişmeden 10k Bitcoin’lik bir işlem gerçekleştiremez. Bu, likidite eksikliğinden dolayı, geleneksel finansal pazara ve nakit benzeri en likit varlıklara kıyasla gerçekleşir.

Alım satım faaliyetinin yanı sıra, tek bir borsa için kendi benzersiz likiditesi, satmak için coinlerinin tükenmesi durumunda rezervleri devam ettirme yeteneği ile belirlenir. Günlük ortalama 1000 BTC işlem hacmine sahip olan daha küçük borsalar, genellikle arz-talep sorunları ya da yerel fiyat kaymasıyla karşı karşıya kalıyor ve alıcıya, gazla birlikte, bunu karşılamasını gerektiriyor. Gaz, orijinal fiyatın yaklaşık %1-10 üzerinden alınan işlem maliyetine denir.

Kripto para borsası seçerken nelere dikkat etmeliyiz?

Bir kripto para borsası seçerken likidite göz önünde bulundurulması gereken en önemli şeylerden biridir. Bunu açıklayan iki faktörü şöyle özetleyebiliriz:

  • Güvenlik ve itibar. Kripto para borsları, Mt.’nin en kötü şöhretli hackerları ile siber suçlular için çekici bir hedef haline geldi. Gox, Bitfinex, Coincheck ve diğer büyük ticaret platformları, milyarlarca dolarlık kayıplara yol açtı. Bilgi güvenliğine ek olarak, borsalar, sözde pump ve dump programlarının ve diğer hileli faaliyetlerin tespit edilmesinden ve önlenmesinden artık sorumlu. Her iki görev de, kurulum ve çalıştırma için milyonlarca dolara mal olabilen gelişmiş güvenlik protokolleri ve yüksek teknolojili altyapı gerektirir. Ancak, bu yatırımların itibar üzerindeki etkileri uzun vadede birikmekte ve daha fazla para akmaktadır.
  • Ticaret hacmi ve ticaret çiftleri. En iyi borsalar, 24 saatte 1 milyar dolardan fazla işlem hacmine sahiptir ve temel olarak listelenen Bitcoin ve Ether gibi ana kripto para birimleriyle birden fazla alım satım çiftini sunar. Tasarım gereği, yalnızca kripto değişimi yapılan birçok paraya sahiptir ve daha yüksek işlem hacimleri biriktirme eğilimindedir. Fiat kabul eden borsalar ise aşırı regülasyon, sıkı doğrulama süreci ve sınırlı ticaret çiftleri nedeniyle düşük likiditeye sahiptir, dolayısıyla işlem hacmi de daha küçük olabilir.

HFT algoritmaları bu sorunu nasıl çözüyor?

“Flash Boys” adlı kitapla, yüksek frekanslı ticaret, medya tarafından incelenerek piyasadaki istismarla ilişkilendirilmiştir. Sistemden kâr elde etmenin sürekli yollarını aradığı düşünülen HFT tüccarları, likidite problemi için günah keçisi haline geldi. Buna karşılık, başlangıçta borsalarda çalışmak üzere geliştirilen yüksek frekanslı ticaret, merkezi olmayan bir kripto para piyasasında etkinliğini kanıtlamıştır.

STeX.Exchange otomatik likidite agregasyon alanında bir öncüdür. Bu proje, herhangi bir piyasa değiştirici etki olmaksızın kripto para birimi borsalarının tekliflerini tek bir yerde toplayarak likidite sorununu çözmektedir. Burada, HFT algoritmaları binlerce borsada bilginin gerçek zamanlı analizine izin verir ve müşterilere piyasadaki en iyi fırsatları sunar. STeX, 10 bin çapraz oran destekleyen ve tek bir doğrudan ticarette herhangi bir kripto varlığının değişimini sağlayan, özel olarak inşa edilmiş A2A (Any-to-Any) teknolojisine sahip merkezi olmayan bir sistem olarak tasarlanmıştır.

Bu şekilde, STeX nihai bir borsa platformu haline gelecek ve kripto para piyasası için daha hızlı büyümeyi sınırlayan en büyük zorluklardan birini çözecektir. Aslında STeX, vadeli işlemler ve opsiyonlar gibi çok çeşitli geleneksel finansal enstrümanları ticari araçlar ile birlikte kullanarak kripto varlık likiditesinin en büyük sağlayıcılarından biri olmayı hedeflemektedir.

ICO devam ediyor: Bu şansı kaçırmayın!

SteX bunları sağlarken, sistemi güçlendirmek için sofistike HTF pazar oluşturma algoritmalarını kullanacak. Proje bugüne kadar crowdfunding kampanyası sırasında 15 bin ETH topladı ve MVP’sini piyasaya sürdü. Girişim için ek fon toplamak için STeX bir ICO yürütüyor.

Siz de ICO’ya katılarak bu yenilikçi borsayı deneyimleyebilir, geleceğe adınızı şimdiden yazdırabilirsiniz.

Daha fazla bilgi için platformun web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Whitepaper için tıklayınız.

STeX

Web SitesiTelegramFacebookTwitterYouTube

___________________________

Kripto Para Haber, yazıda geçen bilgilerden ve ilgili ürün ya da hizmetlerle ilgili hasar, kâr-zarar ya da kayıptan sorumlu değildir. Kripto Para Haber, yazıda adı geçen şirket, ürün ya da hizmetle ilgili okuyucuların özen göstererek kendi araştırmalarını yapmalarını önerir.

Sponsorlu makaleleriniz için iletişime geçebilirsiniz / contact us  

___________________________

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin