featured

24 Saatte Yüzde 10 Bin Arttı! Uzmanlar Madencilik Projeleri İçin Uyardı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Sponsorlu makale – Bu içerik, yazıda adı geçen proje sağlayıcısı tarafından yazılmıştır. Kriptoparahaber, yazıda geçen hiç bir bilginin doğruluğunu teyid etmez ve okurların kendi araştırmalarını yapmalarını önerir! 

Kripto para madencilik sektöründe yapay zeka teknolojilerinin giderek daha fazla benimsenmesi ve bu alandaki inovasyonlar sayesinde madencilik projelerine olan ilgi arttı.

Son günlerde web uygulamaları geliştirmek için kullanılan popüler ve güçlü bir PHP çerçevesi ile inşa edilen MineLab de yaşadığı çıkışla dikkat çekti. Platform, kullanıcıların yönetici tarafından belirlenen kurallara bağlı kalarak para kazanmalarını sağlayan bir bulut madenciliği hizmeti sunuyor.

MineLab’e olan ilgi sebebiyle token piyasaya sürülmesinden sonraki ilk 24 saat içinde yüzde 10 binden fazla artış kaydetti ve Dextools.io’da günün en sıcak işlem çiftlerinden biri oldu.

Toplam 1 milyar token arzına ve günlük yaklaşık 367 bin dolarlık işlem hacmine sahip olan MineLab 0,0008344 dolara kadar tırmandı ancak daha sonra kademeli olarak düşüş kaydetti. DEXTools, bu haberin yazıldığı saat itibarıyla 0,00001146 dolara kadar düşen MineLab token için bir denetim uyarısı yayınlayarak potansiyel bir dolandırıcılık konusunda uyarıda bulundu.

Hal böyle olunca yatırımcılar MineLab’e karşı güvenli ve gelişmiş bir alternatif arayışına girdi. Uzmanlar da ön satış etkinliğini gerçekleştiren BitcoinMinetrix’i (BTCMTX) işaret etti. Şu anda ön satış aşamasında olan BTCMTX’in, Coinsult denetiminden başarıyla geçerek daha güvenli bir seçenek sunduğu kaydedildi.

Bitcoin Minetrix Nedir?

Bitcoin Minetrix (BTCMTX), kripto para sektöründe önemli bir ilerleme anlamına gelen tokenize Bitcoin bulut madenciliğinin öncü bir örneğini temsil ediyor.

Bitcoin Minetrix token satın alanların artmasıyla coin, ön satış hedefinde kayda değer bir dönüm noktasına ulaştı ve önemli kazançlar bekleyen önde gelen kripto para birimi fenomenlerinin ilgisini çekti.

İlgili alıcılar, BTCMTX tokenlerini staking pool akıllı sözleşmesine yatırarak bulut tabanlı Bitcoin madenciliği için kredi kazanıyor.

Bitcoin Minetrix’in MineLab’e Karşı Avantajları

Blok zinciri güvenlik firması Coinsult’un Bitcoin Minetrix’i denetlediğini belirtmek önemli. Proje, denetimi önemli bir sorun olmadan geçti.

Ancak MineLab, kendisini farklı bir teklif olarak sunuyor gibi görünüyor. Bir denetimin başlatıldığı ya da sonuçlandırıldığı görülmüyor. Eğer bir denetim gerçekleştirilmiş olsaydı, ekip bunu web sitesinde duyururdu. Ancak tüm konular hakkında bilgi eksikliği olduğu görülüyor.

MineLab coin alıcıları için endişe verici olsa da DEXTools gibi sitelerdeki otomatik sözleşme denetim sistemleri, sözleşme sahibinin token sahiplerinin bakiyelerini değiştirebileceğini tespit etti.

Aksi doğrulanana kadar, bu büyük güvenlik açığı kötü bir aktörün tüm cüzdanları silmesini ve tüm bakiyeleri sıfırlayarak bu fonları doğrudan kendi kontrolleri altındaki cüzdanlara aktarmasını sağlayabilir gibi gözüküyor. Hatta rug-pull için bir yöntem olarak kullanılabileceği de söyleniyor.

 

Öte yandan likidite kilidi, belirli bir süre için bir token’ın borsada alınıp satılabilirliğini garanti altına alır ve genellikle yatırımcılara, projenin sahiplerinin veya geliştiricilerinin belirli bir süre boyunca büyük miktarda token satmayacağına dair güvence verir.

MineLab token’ının Uniswap V3 üzerinde listelendiği ve bu durumun, likidite kilidinin DEXTools gibi üçüncü taraf analiz sitelerinde görüntülenmesini engellediği belirtiliyor. Uniswap V3, likidite sağlayıcılarının likiditeyi nasıl konumlandıracağını özelleştirmesine izin veriyor. Ancak bu, likidite kilidinin bu tür platformlarda görüntülenmesini zorlaştırabiliyor.

Bitcoin Minetrix’teki kaynaklar, BTCMTX tokeninin merkeziyetsiz borsalarda piyasaya sürüldüğünde likiditeyi kilitleyeceklerini, ancak merkezi borsalardaki listelemeleri de hedefleyeceklerini söylüyor. 

Diğer yandan MineLab’in web sitesi güven vermiyor. Tıklandığında hiçbir şey yapmayan bir “madenciliğe başla” düğmesi var.  Web sitesinde herhangi bir whitepaper bulunmuyor ve proje İngiltere merkezli olduğunu iddia ediyor ancak herhangi bir adres sunmuyor.

Son olarak, bulut madenciliğinden elde edilen yüzde 3’lük bir getiri tanıtılıyor, ancak bu oranın arkasındaki varsayımlar açıklanmıyor.

Bitcoin Minetrix’in Stake To Mine Mekanizması

BTCMTX, madencilik gelirini kurumsal kuruluşlardan bireysel yatırımcılara etkin bir şekilde aktarmak için “stake-to-mine” olarak bilinen bir mekanizma kullanıyor.

Şu anda proje, her Ethereum (ETH) bloğunda toplam 158,5 token üreterek yüzde 692’lik kayda değer bir yıllık yüzde getiri (APY) sağlıyor. Daha fazla kişi stake havuzuna girdikçe bu APY’nin düşmesi beklense de yine de geleneksel proof-of-stake ekosistemlerinden önemli ölçüde daha yüksek olacağı söyleniyor.

Projenin halihazırda 60 milyon tokenden fazla stake ettiğini belirtmek gerekiyor. Söz konusu getiri, token arzından teşviklerin tahsis edilmesiyle elde ediliyor.

Madencilik faaliyetlerinin başlatılmasından sonra, stake-to-mine süresi sona eriyor. Böylece katılımcılar, stake-to-mine sürecine taahhüt ettikleri token miktarına göre belirlenen madencilik faaliyetleri yoluyla kâr elde etmeye başlıyor.

Bu arada proje, Bitcoin Minetrix token alımları sayesinde 865 bin dolardan fazla fon toplamayı başardı. Şu anda her bir token 0,011 dolar karşılığında satın alınabiliyor.

Bitcoin Minetrix, şeffaflık sağlamak için akıllı sözleşmeler kullanarak, tutarlı dolandırıcılıklarla boğuşan bulut madenciliği sektörünü tokenleştiriyor.

Sonuç olarak, sürecin tokenleştirilmesi, son kullanıcıların sürecin her adımında fonlarının tam kontrolünü elinde tutmasını sağlıyor.

Ekosistem ayrıca yatırımcıların madencilik sözleşmelerini güvence altına almak için mevduat göndermelerine gerek kalmamasını sağlıyor. Çünkü hash gücü madencilik kredileri yakılarak elde ediliyor.

YASAL UYARI! (Sponsorlu makale)  Bu basın bülteninde veya sponsorlu gönderide yazılan herhangi bir bilgi yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Kriptoparahaber.com, bu sayfadaki herhangi bir şirket veya kişi hakkındaki hiçbir bilgiyi onaylamaz ve onaylamayacaktır. Okuyucuların kendi araştırmalarını yapmaları ve bu basın bülteninde veya sponsorlu gönderide yazılan herhangi bir içeriğe değil, kendi bulgularına dayanarak işlem yapmaları teşvik edilir. Kriptoparahaber.com, bu basın bülteninde veya sponsorlu gönderide belirtilen herhangi bir içeriğin, ürünün veya hizmetin kullanılmasından doğrudan veya dolaylı olarak kaynaklanan herhangi bir hasar veya kayıptan sorumlu değildir ve olmayacaktır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin