tatatu
Blockchain’in Netflix ICO’su olarak görülen TaTaTu ön satışta rekor bir rakam elde etti

Blockchain’in Netflix ICO’su olarak görülen TaTaTu ön satışta rekora koştu!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto pazarlarını içinde bulunduğumuz dönemde karamsar bir tablo içinde görsek de, ICO pazarları hala yatırımcıların ilgisini çekiyor gibi görünüyor. Öyle ki “Blockchain Netflix ICO”su olan TaTaTu’nun lansman öncesi 575 milyon dolar tutarında bir fon topladığını söyleyebiliriz. ICO satışı öncesi 500 milyon doların üzerinde fon toplayan TaTaTu, EOS ve Telegram’dan sonra tarihteki en büyük üçüncü ICO olma unvanını da kazandırmış oldu.

Yenilikçi TaTaTu yatırımcıların ilgisini çekmeyi başardı

TaTaTu kendisini “film, müzik videosu, spor, oyun ve ünlü içeriği izlerken kazandıran ilk video kiralama ve sosyal platformu” olarak tanımlıyor. ”Mevcut eğlence platformu modellerinin aksine TaTaTu, Blockchain tabanlı bir hizmet olarak izleyicilerin içerikle etkileşime girmek suretiyle ödüller kazanmasına imkân tanıyor.

TaTaTu’nun ardındaki temel fikir ise gayet basit. Hizmet aracılığıyla dağıtılan içeriği görüntüleyenlere, izledikleri içeriklerden sağlanan reklam gelirlerinden pay veriliyor. Platform, geçtiğimiz 15 Haziran tarihinde sadece 500 kullanıcıyı içeren bir alfa sürümü yayınladı. Ancak basın açıklamasında, yeni platforma katılmak isteyen 200.000’ne yakın kişinin olduğunu belirttiler. Platforma ilk üye olan kullanıcılar, test ve platform kullanımı için ve aynı zamanda Steemit gibi diğer içerik platformlarında olduğu gibi, TaTaTu’nun yerel kripto jetonu olan TTU tokenlerikazanabilecek. Yakın vadeli planlar içerisinde ise yeni üyelerin bu oldukça yeni olan protokolün tutması en zengin ödüllerden bazılarını almaları bulunuyor.

White paper’a göre, reklam verenlerin geliri yerel kripto tokeninde ödenecek ve içerik izlenerek kazanılacak olan ödüller de aynı şekilde TTU tokeni şeklinde yapılacak.

TaTaTu reklam gelirlerinden ayrı olarak, Netflix gibi, kendi içeriğini de üretecek. Geliştirilmekte olduğu bildirilen projeler arasında Alec Baldwin ve Antonio Banderas’ın rol aldığı Ferruccio Lamborghini ile Jim Caviezel ve Mira Sorvino’nun rol aldığı “Özgürlük Sesi” adlı bir biyografi yer alıyor.

TaTaTu CEO’su Andrea Iervolino, ön satışın başarısının, tokenin genel satışta bulunmayacağı anlamına geldiğini söyledi. Pek çok kişinin bu haberden dolayı hayal kırıklığına uğradığının farkında olmasına rağmen, bunun yine de doğru bir yaklaşım olduğunu düşünüyor.

TaTaTu Elit ve kurumsal yatırımcıların da ilgisini çekti

“Blockchain’in Netflix’i” olarak adlandırılan proje, kurumsal Blockchain yatırım şirketleri BlockTower Capital ve Lvna Capital’ın imzasını ve desteğini çekmeyi başardı. Ayrıca, Bacardi Liquor firmasının ikinci varisi Lüksemburg Prensi Felix ve leydi Monika Bacardi’nin projeye yaklaşık 100 milyon dolar katkıda bulunduğu söyleniyor.

Satış öncesi toplanan bu fon, yatırımcıların tipik olarak fiat para ile değil de kripto ile katıldığı ve oldukça kalabalık olan ve düşüş döneminde bulunan kripto endüstrisi bağlamında şaşırtıcı görünüyor.

Bu projenin yakaladığı başarı ise kripto projelerinin hala yatırımcı çekme potansiyeli olduğunun açık bir kanıt olarak duruyor. Bu tür projelerde ihtiyaç duyulan şeyin ise projelerde yenilikçilik, kullanılabilirlik ve uyumluluğun bulunması olarak görülüyor. Bu tür gelecek vaat eden projelerin, topluma doğru şekilde anlatılması ise TaTaTu’da olduğu gibi başarıyı getiriyor.

Şimdi bu yenilikçi fikri ve kullanılabilirliği yüksek olan projesiyle TaTaTu’nun Netflix kadar başarılı olup olamayacağı ise merak konusu? Eğer TaTaTu ön satışındaki başarısına ilerleyen dönemlerde de devam ettirebilirse gelecek olan benzer ICO’lar içinde ilham kaynağı olacaktır.

coingape

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin