Vietnam'dan sert kripto para açıklaması:
Vietnam'dan sert kripto para açıklaması: "Riskli bir sektör ve hiçbir mevzuat kabul etmedik"

Vietnam, Bitcoin’in Bir Ödeme Methodu Olarak Kullanımını Yasakladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Vietnam merkez bankası, ülkedeki bir ödeme yöntemi olarak Bitcoin gibi kripto para birimlerinin yasak olduğu yönünde karar verdi. Vietnam, Bitcoin’in bir ödeme methodu olarak kullanımını yasakladı

Vietnam’ın Merkez Bankası olan Vietnam Devlet Bankası (SBV), Vietnam Başbakanı Nguyen Xuan Phuc’un bu yılın başlarında verdiği direktifleri takiben ülkedeki kripto para birimleri için yasal bir düzenleme geliştirmeyi tamamladı.

Bugün yeni yayınlanan bir bildiride , merkez bankası, yasalar tarafından onaylanan nakit dışı ödeme yöntemlerini listeledi. Bunlara, çek, ödeme emri ve banka kartı gibi geleneksel ödeme mekanizmaları dahildir (kredi ve borç). Bitcoin aralarında değildir ve varsayılan olarak yasadışı bir ödeme aracı olarak görülmektedir.

Merkez bankasının açıklaması:

Yasanın hükümlerine göre, Bitcoin ve diğer sanal para birimleri, Vietnam’daki yasal ödeme araçlarından değildir; Vietnam’da bir ödeme aracı olarak bitcoin ve benzeri sanal para birimi kullanımı yasaktır.

Bilgiler hala kripto para madenciliği ile ilgili herhangi bir açık kural ortaya koymuyor ve bitcoin’in “yayınlanması ve sağlanması” kripto para alım-satımına kadar geniş olup olmadığı henüz belli değil.

Merkez bankasının resmi tavrı, Başbakan’ın kripto para birimlerini yasallaştırmaya yönelik bir çerçeve başlatma ivme kazandığını iddia eden önceki raporlara aykırı.

Ayrıca, bugünün haberinde para cezalarının ayrıntıları da yer aldı, açıklamalara göre:

Yasa dışı ödeme araçlarının kullanımı (bitcoin ve benzeri sanal para birimleri dahil), 150 milyon VND ile 200 milyon arasında bir cezaya tabidir [yaklaşık. 9.000 $]. Aynı zamanda, 1 Ocak 2018’den itibaren yasadışı bir ödeme aracını (bitcoin ve benzeri sanal para birimleri dahil) ihraç etme veya kullanma işlemi cezaya tabi olabilir.

SBV’nin kripto para birimleri üzerindeki konumu, Endonezyalı mevkidaşına benzer. Geçtiğimiz hafta Bank Endonezya (BI) valisi Agus Martowardojo, Bitcoin’in merkez bankası tarafından resmi bir ödeme yöntemi olarak kabul edilmediğini ve “bunu kullanan kişilerin incelemeye alınacağı” tehdidinin bulunduğunu belirtti.

Yasaklayıcı tutumun Vietnam ya da Endonezya’daki kripto para birimleri üzerinde bir bütün yasak olmadığını ve yalnızca ‘ödeme araçları olarak kullanımlarını da kapsadığını hatırlatmalıyız.

 

cryptocoinsnews

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin