kripto para piyasasının gelişimi
Uzmanlar, 2018’de Kripto para piyasasının gelişimi konusunda umutlu

Uzmanlar, 2018’de Kripto para piyasasının gelişimi konusunda umutlu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Hong Kong merkezli kripto yatırım şirketi Orichal Partners’ın kurucu ortağı Adrian Lai, 2018’de kripto pazarının, özellikle kurumsal yatırımcılar arasındaki ticaret hacmi artışı ile gelişeceğini tahmin ediyor. Aynı zamanda kripto para piyasasının gelişimi konusunda başka faktörlerin de olduğunu dile getiriyor.

Lai, geçtiğimiz yıl göz kamaştırıcı olan piyasa hacminin büyümesini analiz etti. Piyasa, 2018 yılının başından itibaren tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 800 milyar dolara ulaştı. Ardından ise ilk çeyrek sarsıntısı ve içinde bulunduğumuz dönem itibariyle“irrasyonel” olarak 256 milyon dolara çıktı. Lai, Bu şaşırtıcı volatiliteyi, yasal gözetim ve kurumsal yatırım eksikliğine bağladı. Ancak geleceğe dair oldukça iyimser bir tavır takınarak şunları söyledi:

Düzenleyiciler, kripto paranın gelişimini yasaklamıyorlar. Fakat piyasayı daha iyi düzenlemeye çalışıyorlar. Bu da endüstrinin olgunlaşmasına yardımcı olabilecek bir çalışma olarak gözüküyor. Düzenleyici duruşunun netleşmesi durumunda, büyük fonlar daha fazla güvence alacak ve önemli miktarda sermaye girişlerine sahip olacaklar.

Kripto para piyasasının gelişimi düzenlemeler ile daha sağlıklı olacak

2018 yılı itibariyle kripto piyasasına ilişkin hatırı sayılır bir düzenleyici ivmeye şahit olduk. Kripto regülasyonlarına ilişkin en kararlı hareket ise ABD’den geliyor. Buna göre, Şubat 2018’deABD Emtialar Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) ve Güvenlik ve Değişim Komisyonu (SEC) duruşmaları gündeminde kripto düzenlemeleri bulunuyordu.

ABD, Japonya ve Güney Kore şu anda, sanal para birimleri, Blockchain, kripto borsaları ve ICO’lar konusunda düzenleme faaliyetlerine son derece önem veriyor. Ayrıca bu faaliyetlerin yanı sıra, yasal düzenlemelerin tam olarak geliştirilmediğini kabul ederek, vergi çerçevelerini de göz önünde bulundurarak tartışıyorlar.

Ocak ayında, Cointelegraph’da 2018’deki Venture Capital (VC) Blockchain yatırımının 2017’nin sayılarını aşmaya hazır olduğunu bildirilmişti. Çoğunlukla Venture Capital’in 140 milyon doları bulan yatırımları, Circle’ın Poloniex kripto borsasını satın alımı için Goldman Sachs, Baidu ve CICC sayesinde artış sağladı. Aynı zamanda VC Firması Dijital Para Birimi Grubunun kripto dostu Silvergate Bank’a yaptığı yatırımları da dahil edebiliriz.

cointelegraph

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin