Ülkeler Blockchain teknolojisi hakkında ne düşünüyor
Ülkeler Blockchain teknolojisi hakkında ne düşünüyor

Ülkeler Blockchain teknolojisi hakkında ne düşünüyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ülkeler Blockchain teknolojisi hakkında ne düşünüyor? Modern dünyada, kripto paralar, tüm finansal işlemlerin üstlenilmesi için en önemli araçlardan biri haline geliyor. Kripto paralar, bütün ekonomiyi etkilerken çeşitli ülkelerin merkez bankalarının sağlam bir düşmanı da olabiliyor. Bu durum, farklı ülke hükümetlerinin kripto para ve Blockchain teknolojisini kendi kontrolleri altında tutma fırsatını aradıklarını ve bunu yapamadıklarında, en azından kendi ülkelerindeki kullanımını tamamen iptal etmeye çalışacağını gösteriyor.

Blockchain teknolojisini benimseyen önemli ülkeler

Özetle, dünyanın dört bir yanında kripto para kullanımını kısıtlamaya çalışan pek çok ülke var, ancak diğer yandan Blockchain teknolojisinin temelini oluşturan kripto para teknolojisi, çeşitli ülkelerdeki hükümetler tarafından açık ellerle karşılanıyor. İnanılmaz çalışma yöntemi nedeniyle İsveç, Danimarka, ABD, Birleşik Arap Emirlikleri, Malta, Singapur, vb. ülkelerden bazıları kullanım durumlarını araştırmak için Blockchain araştırma ve geliştirme sektörlerini kuruyor. Raporlara göre, dünya çapında 45 farklı ülkede Blockchain teknolojisiyle işbirliği içinde 200’den fazla hükümet girişiminin olduğu tahmin ediliyor.

Başlıca ilgi alanları

Kamu sektöründeki Blockchain gelişiminin çoğu araştırma, kimlik doğrulama veya ruhsatlandırma, kimlik bilgileri, tapu mülkiyeti, sağlık, ekonomik ve mali yapı gibi kişisel kayıtlar ile ilgilidir. Her ne kadar girişimlerin çoğu kendi gelişim evrelerinde ya da teknik olarak pilot projeler biçiminde olsada, Blockchain teknolojisine sunulacak katkıyı kolay ve şeffaf bir şekilde yürüten bir dizi ülke de bulunuyor. Aşağıda, çeşitli ülkeler tarafından öne çıkan Blockchain girişimlerinin bazılarına yönelik bilgileri bulabilirsiniz.

Danimarka

Danimarka Hükümeti, araç cüzdanı adlı bir Blockchain projesini başlattı. Proje, aracın tam yaşam döngüsünü idare etmek için dijital varlıklar üzerinde bir Proof of Work kavramını uyguluyor ve  Blockchain teknolojisi ile araçların tedarik zinciri yönetimi sürecini güçlendirmeyi umuyor.

Estonya

Avrupa ülkesi Estonya, 2008 yılından beri Blockchain araştırma ve geliştirmeye yoğunlaştı. Ülke, şu anda sağlık hizmetleri, adli sistem, güvenlik alanlarına yönelik Blockchain temelli çözümleri sunabiliyor.

Gürcistan

Arazi konusu, ülkede Blockchain teknolojisinin etkili bir cevap verdiği en uzun çözülmemiş sorunlardan biri oldu. BT hizmet şirketi, Bitfury grubu ve Ulusal Kamu Sicil Dairesi (NAPR) ortak girişimi ile Gürcistan Hükümeti, Blockchain teknolojisine ilişkin arazi projesini denedi. Blockchain kavramları, NAPR’ın dijital kayıt sisteminde başarıyla uygulandı. Zaman damgalama ile birlikte dağıtık deter teknolojisi, daha önce çok zaman harcayan ve aynı zamanda pahalı olan arazilere ait işlemleri NAPR açısından daha verimli hale getirdi.

Singapur

Singapur Merkez Bankası, sürekli olarak Ubin projesi üzerinde çalışıyor. Projenin ana hedefi Singapur dolarının tüm işlemlerini izlemek için Blockchain tabanlı bir çözüm geliştirmek. Banka, dağıtık defterlerin araştırması ve geliştirilmesine dayanan 200’den fazla finans firmasının çalıştığı R3 ile işbirliği yaptı.

Uygulamadaki darboğazlar

Alandaki tüm gelişmelere rağmen, hükümetler bu gelişmeleri operasyonel süreçlerine başarıyla uygulamak için hala mücadele ediyor. Kara para aklama, hack ve dolandırıcılık gibi yasa dışı faaliyetler sebebiyle hükümetlerin siber güvenlik uzmanları da teknolojinin yıkıcı tarafı hakkında kuşkuya kapılıyor. Bazı durumlarda, hükümelerdeki kilit üyeler, Blockchain teknolojisini tamamen anlayamıyor. Bu nedenle yeni teknolojinin kabul edilmesinin gelecekteki sonuçları hakkında belirsizlikler oluşuyor.

Özetle, bazı ülkeler, daha büyük bir potansiyele sahip olsalar bile teknolojiyi benimsemede yavaş davranmayı tercih ediyor. Her şeyden önce, dalgalanan kripto para piyasasında, teknolojinin ne kadar savunmasız olabileceği piyasa koşullarına göre kendini belli ediyor.

coinnounce

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin