Rusya için Blockchain

Rusya için Blockchain konusunda ilk hükümet uygulaması

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Rusya için Blockchain konusunda ilk hükümet uygulaması resmen tamamlandı. Devlet bankalarından Sberbank bugün Blockchain yoluyla belge aktarımı ve depolamasını gerçekleştirmek için Rusya Federal Antimonopoly Servisi (FAS) ile ortaklık kurduğunu açıkladı. Yerel kaynaklara göre bu hareket, Blockchain teknolojisinin doğrudan hükümet tarafından uygulanmasının ilk örneği.

Devlet Sekreteri ve Başkan Yardımcısı Başkan yardımcısı Andrey Tsarikovskiy, Sberbank’ın yaptığı açıklama üzerine, “Ülkemiz ileri düzeyde bilgi ve teknoloji kullanarak ekonomik açıdan yeni olanaklar yaratmayı amaçlıyor. Sistemi hayata geçirmek dünyada tek Blockchain kullanıcısı olduğumuz anlamına gelmeyecek ama bunu kullanan ilk hükümet olacağız.  Aynı zamanda daha fazla büyümek için bu teknolojinin pratik bir araç olarak kullanılmasına da öncülük edeceğiz” dedi.

Rusya için Blockchain oldukça önemli

Rus hükümeti  birkaç yıldır Blockchain teknolojisindeki gelişmeleri yakından takip ediyordu. Rusya devlet başkanı Vladimir Putin, haziran ayında Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin ile bir araya gelerek bu teknoloji ile ilgili bilgi aldı. Bununla birlikte diğer bir devlet bankası VEB de, Blockchain eğitim programlarının geliştirilmesi için ağustos ayında Ethereum Vakfı ile bir anlaşma imzaladı. Buna karşın, hükümet; vatandaşların kriptokrasi kullanımı hususunda epey katı.

cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin