featured

Güney Kore: Kriptopara gerçek bir para birimi değil

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Koreli finansal düzenleyici(FSS), şu an Bitcoin gibi kriptopara birimlerini, geçen hafta açıklanan kurallarda belirtildiği üzere onaylama gibi bir planlarının olmadığını açıkladı..

Kararını, dijital para birimlerini para kazanmak için kullanılmadığı gerçeğine dayandırdı; zira bu para birimleri ülkede yasal olarak işlem görmüyorlar.

FSS yetkilisi Choe Heung-sik, konuyla ilgili düzenlediği basın toplantısında, finansal düzenleyicinin dijital para birimi alanında oynaması gereken tek rolün halkı potansiyel riskler konusunda uyarmak olduğunu söyledi:

”Yapabileceğimiz tek şey sanal para birimlerini fiili para birimi olarak görmediğimiz için insanları uyarmak; yani şu an düzenlemeyi hızlandıramayacağımız anlamına geliyor.”

Ayrıca yetkili, yatırımcıların kriptopara alışverişini “gerçek” para birimi olarak tanımladığını düşüneceğinden, ülkedeki herhangi bir kripto para birimi düzenlemesinin sadece dijital para ticaretini teşvik edeceğini de sözlerine ekledi.

Benzer İfadeler Kullanmıştı

FSS yetkilisinin ifadeleri önceki ifadelerine benzer özellikler taşıyor. Kasım 2017’de, işlem gören sanal para birimleri, ülkede yasal ihalelerde yer alamayacağından, FSS’in dijital para alışverişlerinin faaliyetlerini doğrudan denetleyemeyeceğini açıklamıştı.

Son durum göz önüne alındığında, hükümet, Bitcoin ve yerel dijital para birimi endüstrisini denetlemek için düzenlemeler yapmak yerine birkaç kural yayınlamakla yetiniyor.

Daha önce yayınlanmış bazı kuralların yanı sıra, Ulusal Vergi Hizmeti (NTS) şu anda kriptopara ticareti işlemlerinde vergilerin etkili bir şekilde nasıl toplanacağına ilişkin bir çerçeve taslağı hazırlıyor.

NTS büyük olasılıkla dijital para ticaretinde bulunan şirketlere ve bireylere sermaye kazançları vergisi getirecek.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin