featured

Renault, Microsoft ve Viseo İle Yaptığı Anlaşma İle Blockchain Teknolojisine Geçiş Yaptı.

service service
Share

Share This Post

or copy the link





Blockchain teknolojisi sayesinde, müşteriler tüm araç bilgilerini aerodinamik, sabotaja karşı korumalı ve güvenli bir dijital araç bakım defterine kaydedebilecek.

Groupe Renault resmi internet sitesinden yaptığı duyuruda,  Microsoft ve VISEO ile işbirliği içinde inşa edilen Blockchain teknolojisinin gücünden yararlanarak bir dijital araç bakım kitabı için prototip oluşturduklarını bildirdi. Blockchain teknolojisi, araç pasaportundaki verilerin güvenli ve şeffaf bir şekilde depolanmasını sağlayacak.

Şu anda, müşteriler ve araçlarıyla ilgili bilgiler, otomobil üreticileri, sigortacılar, tamir atölyeleri vb. Tarafından muhafaza edilen çoklu bilgi sistemlerine yayılıyor. Açık mimarisi ile bu yeni dijital araba bakım kiti, tüm önemli bilgileri tek bir yerde müşterinin ulaşabileceği bir yerde toplar. Örneğin, bir araç satmak istiyorsa, potansiyel alıcıyı dijital araba bakım defterindeki tüm verilere erişmesi için yetki vererek, araç geçmişi hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilir, alıcı ve satıcı arasında daha fazla güven oluşturabilir.

Groupe Renault Yöneticilerinden Elie Elbaz;

“Bu sistem ile birlikte müşterilere sigorta ve satış ekosistemimizde yeni servisler sağlayabileceğiz. Blockchain güvenilir bir sistem kurmamıza olanak sağlıyor.”

Projenin bir parçası olarak Microsoft, çözümü geliştirmek ve dağıtmak için kullanılan açık, çevik ve uygun maliyetli platform ve araç seti olan Microsoft Azure Blockchain teknolojisine erişim sağladı.

Microsoft’un Fransa CTO’su Bernard Ourghanlian;

“Bağlı araçlar alanında ortaklığımızın bir devamı olarak, Renault’u dijital dönüşümüyle desteklemek ve birlikte çalışmaktan ve tüm bir araç ekosistemini konsolide etme ve bu aracın ekosistemini güçlendirme potansiyeline sahip yenilikçi bir Blockchain çözümü oluşturmaktan mutluluk duyuyoruz.  “herkesin paylaştığı bilgiler güvenilir” diyor.

Microsoft, müşterileri ve ortaklarıyla birincil endüstri senaryolarını anlamak ve işletmeler, hükümetler ve bireylerin Blockchain teknolojisini başarılı bir şekilde kullanmalarını sağlayacak teknoloji ve ekosistemler geliştirmek için işbirliği yapmaktadır.

Blockchain teknolojisinde en ileri uzmanlığı olan bir danışmanlık şirketi olan VISEO, projenin genel teknolojik uygulamasını (bir Çin kuruluşu olan BitSe ile yakından çalışan) ve kullanıcı tasarımını denetlemiştir.




VISEO Genel Müdürü Eric Perrier;

“Blockchain teknolojisinin potansiyelini, özellikle bir B2B (kişiden kişiye) ekosisteminin ekonomik ortakları arasındaki ilişkilerin şeffaflığının gelişiminde ne sağlayabileceğine inanıyoruz. Dijital fabrikalarımızda Blockchain ekipleri bulunmaktadır ve böylelikle Renault ile gerçekleştirilen projeleri inkübe etmemize izin verilmektedir. birkaç hafta içinde ölçeklendirmeye hazır bir dijital varlık hazırlamayı başardık “ diyor.

Bu işbirliğine dayalı yaklaşımla, Groupe Renault ve RCI Bank and Services iştiraki, piyasada henüz yaygın olmayan uzmanlığa erişebildi ve çeşitli teknolojik seçenekleri kavramasına ve süreçte ilk başlarda iş fırsatlarını tanımasına olanak sağladı.

Geçtiğimiz günlerde yayınladığımız haberde de, Mercedes markasının da sahibi olan Daimler A.G.’nin Ethereum Blockchain’ini test etmeye başladığını duyurmuştuk.




http://www.kriptoparahaber.com/blockchain-nedir/


http://www.kriptoparahaber.com/mercedes-benz-markasinin-sahibi-daimler-ag-blockchaini-ethereum-ile-test-ediyor/


http://www.kriptoparahaber.com/guney-kore-bitcoini-resmi-olarak-taniyan-ulkeler-arasinda-yerini-aldi/


http://www.kriptoparahaber.com/dash-coin-sonunda-appledan-onay-aldi-ve-fiyati-artiyor/





Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin