featured

Bitcoin halving sonrası piyasayı neler bekliyor? İşte JPMorgan raporundaki önemli açıklama

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Amerika’nın en büyük bankalarından biri olan JPMorgan, 17 Nisan Çarşamba günkü en son raporunda Bitcoin halving sonrası kripto para piyasasına ve Bitcoin’e dair tahminlerini paylaştı. Analize göre halving sonrasındaki en önemli sorun Bitcoin’n düşmesi olacak.

JPMorgan (JPM) yaklaşmakta olan Bitcoin yarılanmasının 19-20 Nisan tarihlerinde gerçekleşeceğini tahmin ediyor. Yarılanma sonrasında beklenenin aksine BTC fiyat tahminin güçlenmeyeceğini ve düşüşe geçeceğine dair tahminler içeren analiz, piyasadaki aşırı alım koşullarının kripto paralar üzerinde negatif bir etki yapacağını dile getirdi.

Yarılanmanın ardından kısa süreli düşüş

Daha önceki analizlerinde 2024 halving etkinliğinin BTC üzerinde kısa vadeli bir düşüşe neden olacağını öngören JPMorgan, yeni raporunda da benzer görüşlerini yeniledi. Açıklamalarında BTC fiyatının zaten fiyatlandırıldığını ve bu nedenle yarılanma sonrasında bir fiyat artışı beklemediklerini dile getirdi.

Açık pozisyon analizlerine dayanan tahminde analistler olumsuzluklara değinirken altın ile BTC arasında bir karşılaştırma yaptı. Buna göre Bitcoin volatiliteye dayanan 45 bin dolarlık tahminin üzerine çıkamadığını dile getirdi. JPMorgan raporuna göre fiyat tahmini halving sonrası 42 bin dolarda kalıyor.

JPMorgan raporundaki ikinci detay hash oranı

Madencilik performansını ölçmek için kullanılan hash oranı (hesaplama gücü), JPMorgan raporunda düşüşte görülüyor. Buna göre potansiyel bir düşüş, artık kâr etmeyen madencileri Bitcoin ağından çıkaracak. Böylece halka açık madenciler arasında hash oranında ve konsolidasyonda önemli bir düşüş beklediklerini açıkladı. Bu hamle artan maliyetleri düşüme ve hafifletme etkisini taşıyor ve bu da operasyonel planlamada değişikliğe yol açacaktır.

Bitcoin ağının son 24 saat içinde gerçekleştirdiği saniye başına tahmini terahash sayısı

Bitcoin madenciliğindeki hash oranının yükselişiyle Bitcoin Minetrix gibi bulut madencilik platformları önem kazıyor. Çünkü Bitcoin Minetrix, geleneksel madenciliğin sorunlarına yönelik çözümler sunuyor. Projenin yerel tokeni BTCMTX, güvenli ve şeffaf bir kullanım için stake et ve kazan işleyişi ile pasif gelir elde etmeyi sağlar. Ön satış aşamasında olan tokeninin güncel fiyatı 0.0147 dolar. Ayrıca  13.140.701,08 dolarlık birikim toplayarak hızlı büyüme potansiyeline sahip olan tokenin Binance’de listelenecek kripto paralar arasında yer alacağı düşünülüyor.

Bitcoin Minetrix Ziyaret Edin

Güncel Bitcoin fiyat tahmini: 60 bin doların altında bir gerileme

Volatilitenin artmasıyla Bitcoin fiyatı kısa süreliğine 60 bin doların altına indi. Ardından gün içinde bir miktar toparlayarak yeniden 62 bin dolar seviyesine ulaşan lider dijital varlığın fiyat düşüşünün arkasında aşırı kaldıraçlı pozisyonlardaki tasfiye olduğu düşünülüyor.

JPMorgan
Bitcoin 1 günlük fiyat tahmini

Tasfiyenin ardından fiyat üzerindeki satış baskısı yükselerek fiyatın düşmesine neden oldu. Coinglass verilerine göre tasfiye oranı 251 milyon dolar. Son olarak bu yazının yazıldığı sırada BTC fiyatı 62,79 dolar.

 

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin