featured

4. Bitcoin yarılanması sona erdi: BTC ve altcoinler için son alım fırsatı…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto piyasası için önemli bir dönüm noktasını ifade eden Bitcoin yarılanması, 19 Nisan Cuma günü sona erdi. Her dört yılda bir gerçekleştirilen bu etkinlik ile madencilik ödüllerini yarıya indirdi ve doğrulayıcılara yaklaşık 2,6 milyon dolarlık ödül dağıtıldı. Etkinliğin ardından kripto piyasasında hem lider dijital varlık Bitcoin hem de altcoinler etrafında bir boğa koşusunun gerçekleşmesi bekleniyor. Tarihi veriler karşılaştırılarak geçmiş piyasa döngüleri göz önüne alındığında piyasanın toparlanacağı tahmin edilirken  ve analistler bu sürecin altcoinler için son dipten alım fırsatı olduğunu söylüyor.

Tarihsel veriler ışında Bitcoin yarılanması

2012- 2016 ve 2020 yılında gerçekleşen önceki yarılanma etkinliklerinin ardından Bitcoin fiyatında küçük bir gerileme yaşandığı ortaya kondu. 2020 verilerine bakıldığında kripto piyasasında bir çöküşün ardından yarılanma sonrasında BTC fiyatı yeniden toparlanarak yılı yüzde 300’ün üzerinde bir fiyat yükselişi ile kapadı. 2016 yılına bakıldığında ise yarılanmadan 1 ay sonra BTC fiyatı, 580 dolardan 590 dolara çıkmıştı ve yıl sonunda 1000 doları aşmıştı.  2024 yılına bakıldığında ise BTC fiyatı için uzun vadeli bir yükseliş eğiliminin bekleniyor.

Güncel BTC fiyat görünümü

Yarılanma sonrasında Bitcoin fiyatı 64 bin doların üzerine çıktı ve ilerleyen işlem saatlerinde yeniden 63,25 bin doların altına düştü. Bu yazının yazıldığı sırada 63,85 bin dolar seviyesinden işlem gören lider varlık, 60 bin dolar üzerinde dalgalı bir seyir izlerken işlem hacminde yüzde 40’lik bir gerileme gösterdi.

BTC 7 günlük fiyat grafiği

Yarılanma sonrası son birikim şansı

BTC yarılanmasının ardından bir boğa koşusu beklediğini açıklayan Rekt Capital gibi analistler, altcoinler için son alım fırsatı olduğunu vurguladı. Rekt Capital son paylaşımlarında tarihsel döngüleri hatırlatarak yarılanma sonrası yeni bir birikim döneminde olduğunu açıkladı. Bu aşamanın BTC’nin parabolik yükseliş döngüsünden önce son satın alma fırsatı verdiğini söyledi. Bu döngünün bir konsolidasyon dönemi ile başladığını ve nihai bir yükselişe doğru ilerlediğini ifade etti.

Altcoin fiyatlarında da benzer bir tablonun yaşandığını açıklayan analist, tarihsel grafiklerde olduğu gibi benzer bir haritanın izlendiğini açıkladı. BTC’nin yükselişe geçmesiyle altcoinlerin de yükseleceğini açıklayan Rekt Capital, yaz başında altcoinlerde yeniden bir çöküş bekliyor.

Bitcoin

Bununla birlikte dipten alım fırsatı veren birçok altcoinin yanında yatırımcılar kripto para sektöründe yeni fırsatlar araştırıyor. Piyasa dinamikleri ile birlikte gelecek piyasa trendlerini analiz etmek için 99Bitcoins gibi öğren kazan modeline dayalı platformalar dikkat çekiyor. 99Bitcoins kripto alanında zengin eğitici içerikleri ile öğrenirken token kazanma şansı veren yenilikçi bir platform olarak öne çıkar. Son olarak 99Bitcoins tokeninin ön satış fiyatı 0.00101 dolar.

99Bitcoins’i Ziyaret Edin

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin