Nokia kullanıcıları Blockchain ile para kazanacak
Nokia kullanıcıları Blockchain ile para kazanacak

Nokia kullanıcıları Blockchain ile para kazanacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Finlandiyalı telekom devi Nokia, Blockchain data platformu Streamr ve California yazılım şirketi mobil OSIsoft ile ortaklık kurdu. Anlaşmada, cep telefonu kullanıcıların kendi datalarından gelir sağlaması hedefleniyor. Nokia kullanıcıları bu proje sayesinde Blockchain ile para kazanacak.

Nokia kullanıcıları veri akışlarına ulaşabilecek

Nokia’nın İcra Kurulu Başkanı Henri Pihkala, Çarşamba günü katıldığı Coindesk’in düzenlediği, Consensus 2018 konferansında, gerçek zamanlı veri piyasasının canlı bir lansmanını gerçekleştirdi. Ayrıca kullanıcıların gerçek zamanlı veri akışlarına ulaşabileceğini ve abone olabileceğini duyurdu. Henri Pihkala, konuya yönelik şunları söyledi:

Bugün Streamr için çok önemli tarihi bir gün, sadece platformumuzu Consensus sahnesinde dünyaya tanıtmakla kalmadık, aynı zamanda iki büyük şirketle ortaklığımızı ilan ettik.

Nokia ile yapılan ortaklık sayesinde, Nokia’nın Kuha baz istasyonları Streamr’ın veri piyasasıyla entegre bir şekilde çalışacak. Nokia’nın müşterileri hem kendi kullandıkları verilerinden gelir elde ederken, hem de elde ettikleri gelirlerle, çeşitli araçlarından ürün satın alabilecek.

Nokia, tüm kontrolü kullanıcılara veriyor

Nokia’nın radyo sistem yöneticisi Martti Ylikoski yaptığı açıklamada, mobil kullanıcıların kendi datalarını kontrol etme hakkı olduğunu belirterek, sözlerine şunları ekledi:

 Streamr ile yaptığımız anlaşma ile tüm kontrolü kullanıcılara veriyoruz.

Katılımcılar, Etherum akıllı sözleşmeleri aracılığıyla gerçek zamanlı veri alışverişi yapabilecek. Bu işlemler DATAcoin adında bir ERC-20 tokeni kullanılarak yapılabilecek. OSIsoft ile yapılan ortaklık, firmanın kurumsal müşterilerinin operasyon verileri için para kazanabilme yeteneğini ön plana çıkaracak. Mayıs ayında Streamr, Hewlett Packard Enterprise ile de bir anlaşma yaparak, Audia Q2’den veri akışının toplamak için veri toplayıcı ve analiz aracı olan Streamr Engine’yi kullandı.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin