Moskova Blockchain oylama platformunu
Moskova Blockchain oylama platformunu kullanmaya başladı

Moskova Blockchain oylama platformunu kullanmaya başladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Moskova Blockchain oylama platformunu vatandaşlarının kentsel konularda nabzını yoklamak için kullanacak. Moskova, oy kullanırken dolandırıcılık riskini azaltmak amacıyla Blockchain tabanlı dijital oy kullanma platformunu kullandığını açıkladı. Bugün duyurulduğu üzere, Rusya’nın ulusal sermayesinin belediye yönetimi Digital Home’u başlattı.  Bu hizmet sayesinde, yeni bir yönetim şirketi kiralamak vb. konularda yurttaşlar elektronik olarak oy kullanabilecek ve komşuları ile iletişim kurabilecek.

Elektronik oylama platformu “Active Citizen”

Bu sistem, Etherium’un özel bir sürümü üzerinde çalışan bir elektronik oylama platformu olan Active Citizen’i kullanıyor. Active Citizen isimli proje kapsamında, dijital vatandaşlık sisteminde kayıtları bulunan kullanıcılar Blockchain tabanlı oylama yöntemini kullanabilecekler.

Aktif Citizen isimli program, 2014 yılında piyasaya sürüldü ve 2 milyondan fazla kullanıcı topladı. Bu program ilk kullanıldığı zamanlarda, kullanıcıların “yeni bir metro treninin adı ve bir spor salonundaki koltukların rengi” gibi konularda oy kullandıkları 3.510 anketi kolayca sonuçlandırılmasını sağladı.

Kentsel konular için Blockchain oylama platformu

Her yıl, Çarşamba günü yayınlanan basın açıklamasına göre, Moskova’da yaşayanlar kentsel konularda beş bin ila yedi bin arasında görüşme gerçekleştiriyor. Ancak bu tür yoğun toplantıları bir kentsel ortamda düzenlemek zorlaşıyor. Moskova’nın bilgi işlem sorumlusu Danışmanı Andrey Belozerov konuya yönelik şunları söyledi:

İnsanların yaşadıkları mahalleyi etkilemelerine izin vermek için uygun bir ortam oluşturmanın gerekli olduğuna inanıyoruz. Büyük şehirlerde hayat hızlı akar ve koşullarını herkes için zorlar. Böyle bir ortamda herkes için uygun bir zaman bulmak neredeyse imkânsızdır. İnsanların komşuları ile herhangi bir konuyu tartışmak için toplantı planlamaları oldukça zordur.

Moskova Blockchain oylama platformunu anlattı

Moskova’da son yıllarda peşi sıra geliştirilen Blockchain projelerinin bir örneği olan dijital oylama sistemi, geçen yılın sonunda sonuçların kamuoyu tarafından açık bir şekilde denetlenmesi ve şehrin oy sayımıyla ilgili endişelerini ortadan kaldırmak için kullanılmaya başlandı. Moskova Blockchain oylama platformunu şu sözlerle açıkladı:

Bu teknolojinin getirilmesi yapılan oylamayı daha da açık hale getirecektir. Bu sistem, oylama yapıldıktan sonra verilerin kaybedilmeyeceğini veya değiştirilmeyeceğini garanti ediyor. Oylama sonuçlarının vatandaşlar tarafından da doğrulanabilmesi ile yönetimin sonuçlarının yanlış değerlendirmesi veya değiştirmesi imkânsız olacaktır. Böylece oylamalarda sahtecilik veya üçüncü taraf müdahaleleri için bir şans olmayacak. Ayrıca bu sistem dakikada yaklaşık 1.100 oyu değerlendirebilecek.

 

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin