featured

Merkez Bankalarının Blockchain’e Olan İlgisi Giderek Artıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Cambridge Merkezi’nin yakın tarihli bir araştırmasına göre, dünyanın dört bir yanındaki merkez bankaları Blockchain teknolojisi ilgi duyuyor.

Araştırmaya göre, incelenen merkez bankaları, merkez bankalarının yüzde 20’sinin Blockchain teknolojisini 2019 yılına kadar kullanacağını ve yüzde 40’ının on yıl içinde etkin Blockchain uygulamalarına sahip olacağını belirtti.



Öncelikleri

Katılımcı bankalar arasında, birçoğu zaman aralıkları vermeyi reddetti ancak Blockchain teknolojisinin öncelik listesinde yüksek olduğunu belirtti. Birçok pazar araştırmacısının önceden belirttiğini tüm bu gelişmeler, bankacılık endüstrisinin Blockchain teknolojisinin gücünü kavramaya başladığını gösteriyor.

Araştırma içinde en dikkat çekici veri ise, araştırmaya katılan merkez bankalarının en çok bitcoin ve ethereum ile ilgileniyor olması.

Araştırmanın ironik tarafı ise, araştırmaya katılan ve raporda yer alanların birçok merkez bankasının kendi dijital para birimlerini oluşturmak için Blockchain teknolojisini kullanmayı düşünmeleri.

Nitekim anket yapılan bankaların yüzde 80’inden fazlası araştırmanın temel nedenin merkez bankalarının merkezileştirilmiş dijital para birimlerine geçiş için olduğunu belirti.

Kriptolamayı benimseyen hükümetler mi?

Hükümet sektöründe Blockchain kullanımı giderek ilgi görmektedir. En son Rusya’nın madencilik alanı için demir yolu inşaa etmesi bunlardan bir tanesi idi.

Blockchain tabanlı veri güvenliği ve Blockchain aracılığıyla sahte kullanım için oy kullanmanın önüne geçme çalışmaları da dahil bir çok gelişme devletlerin bu teknolojiye olan ilgisini artırıyor. platformu yaratan Horizon State gibi Blockchain tabanlı oy verme sistemleri de dahil olmak üzere diğer uygulamalar da aynı hâle gelmiş gibi görünüyor.

Bu konu hakkında Horizon State in Kurucusu Jamie Skella:

“Tarihte ilk kez, oy kullanırken saldırıya uğramayacak bir sandığımız va. Bir oy sonucu herşeyin değişebileceği, topluluklar arasında ve d şirketler – daha fazla güvenin oluşmasına neden olacaktır.

Blockchain teknolojisini benimseyen dünyanın dört bir yanındaki merkez bankalarıyla ve veri dolandırıcılığı ve dolandırıcılık-olmayacak oylamaya yönelik çözüm arayışında olan hükümetlerle Blockchain teknolojisi pazar payı artırmaya devam edecek

cointelegraph.com

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin