featured

Yatırımcıların yüzü gülmeye başladı! Kripto para piyasası 3 aydır yaşadığı korkunç günleri geride bıraktı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası son 3 aydır yatırımcılar için oldukça kötü günler yaşatmıştı. Ancak şimdiki veriler, yatırımcılar arasında devam eden korku hissinin ardından Bitcoin piyasasının tekrar açgözlü hâle geldiğini gösteriyor.

Bitcoin piyasası yaklaşık üç aylık korku sürecini geride bıraktı

Buradaki ilgili gösterge, şu anda yatırımcılar arasındaki genel hissiyatın ne olduğunu gösteren “korku ve açgözlülük endeksi (fear and greed index)”.

Metrik, bu duyguları temsil etmek için sıfırdan yüze giden sayısal bir ölçek kullanır. Ellinin altındaki tüm değerler “korku kategorisine” girerken, yukarıdakiler “açgözlülüğe” aittir.

 

Endeks, 75’in üzerinde ve 25’in altında aşırı değerler gösterdiğinde, piyasa duyarlılığı sırasıyla aşırı açgözlülük ve aşırı korku içerir.

Bazı yatırımcılar, piyasa aşırı açgözlü olduğunda satış yapmayı tercih eder. Çünkü bu dönemlerde zirveler tarihsel olarak oluşmuştur. Benzer şekilde, aşırı korku sırasında satın almanın daha iyi olduğunu düşünüyorlar. Çünkü dipler genellikle o zaman oluşma eğiliminde olur.

Bu durumla alakalı ünlü bir Warren Buffet sözü vardır: “Başkaları açgözlü olduğunda kork, başkaları korktuğunda açgözlü ol.”

Bu haftaki Arcane Research raporundan, geçtiğimiz yıl için Bitcoin korku ve açgözlülük endeksindeki eğilimi gösteren bir grafik:

kripto para grafik

Yukarıdaki grafikte görüldüğü gibi dün rapor yayınlandığında, gösterge 48 değerini gösterdiğinden piyasa hissiyatı neredeyse korku bölgesinden çıkmıştı.

Kasım ayından bu yana, piyasada korku hâkimdi. Ancak son zamanlarda metrikte keskin bir yükseliş eğilimi gözlemledi. Bugün ise yatırımcı duyarlılığı, endeksin değeri şu anda 54 civarında olduğu için üç ay içinde ilk kez nihayet açgözlülüğe geri döndü.

Piyasa duyarlılığının açgözlülüğe dönüşmesi, Bitcoin fiyatı için yükseliş olduğunu kanıtlayabilir. Çünkü bu tür bir duyarlılık genellikle boğa rallileri sırasında ortaya çıkar.

BTC fiyat analizi

Bu yazının yazıldığı sırada Bitcoin’in fiyatı son yedi gün içinde %13 artış yaşadı ve 43,5 bin dolar civarında işlem görüyor. Geçtiğimiz ay, lider kripto para birimi %5 oranında değer kazandı.

Aşağıdaki grafik, son beş gün içinde BTC fiyatındaki eğilimi göstermektedir.

Geçtiğimiz birkaç hafta boyunca, Bitcoin keskin bir yükseliş trendi yaşadı. Dün, lider kripto para biriminin fiyatı 45 bin doları kısa bir süreliğine kırmayı başardı.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin