Rakuten kendi kripto parasını çıkarıyor
Rakuten kendi kripto parasını çıkarıyor

Japon e-ticaret devi Rakuten, kendi kripto parasını yayınlıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Japon e-ticaret devi Rakuten, kendi kripto para birimini yayınlıyor.

Şirketin puan esaslı sadakat ödül sisteminin bir parçası olarak kullanılacak olan Rakuten Koin, bu hafta Barselona’daki Mobil Dünya Kongresi etkinliğinde CEO Hiroshi Mikitani tarafından açıklandı.

Bugün konuşan Mikitani, projeyi şirketin uluslararası müşteri tabanını genişletmesine yardımcı olacak bir yol olarak görüyor.

Rakuten kripto parayı globalde daha çok müşteri için kullanacak

TechCrunch’tan bir rapora göre, kripto para şu anda açık değil. Yine de firma, sonunda tüm dünyadaki pazarında bir seyahat şirketi, isteğe bağlı bir video servisi ve mobil mesajlaşma servisi olan Viber’ı da içeren tüm işlerinde kullanmaya hazırlanıyor.

Ayrıca “sınırsız” bir ödeme yöntemi olarak konumlandırarak daha fazla uluslararası müşteriyi cezbetmek için kripto parayı kullanmayı umuyor. Şirket, zaten uluslararası talebin bulunduğu görüşünde.

Şirket, ödeme işlemcisi Bitnet aracılığıyla Bitcoin kabul etmeye başladığında, 2015 yılına dayanan uzun bir sürece girdi.

Ardından Bitnet’e yatırım yapan şirket, 2016’da bir satın alma işlemini takiben Belfast merkezli bir Blockhain laboratuarı oluşturmak için iki eski çalışanını görevlendirdi.

E-ticaret şirketi, kriptok paradan yararlanarak bu işin bir kısmını alıyor ve onu küresel müşteri tabanına taşıyor.

Sadakat programı, 2003 yılında ilk kez kurulduğundan bu yana 9 milyar dolardan fazla puan aldı. TechCrunch raporunda, yeni müşteriler çekmek için kripto paralar etrafındaki ilgiyi harekete geçirmek fikrinin yerinde olduğundan bahsedildi.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin