İspanya kripto paraları ve Blockchain'i düzenliyor
İspanya kripto paraları ve Blockchain'i düzenliyor

İspanya kripto paraları ve Blockchain’i düzenliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İspanya Kongresi’nde, Blockchain teknolojisini ve kripto paraları düzenleyecek olan yasa tasarısı oy birliği ile destek aldı. Çarşamba günü iktidar partisi Partido Popular (Halk Partisi) tarafından yapılan komite toplantısında sunulan tasarıya diğer partilerde destek verdi. Böylece İspanya kripto paraları düzenleme konusunda daha cesur adımlar atabilecek.

İspanya kripto paralar konusunda inceleme yapacak

Tasarıda Bitcoin (BTC) gibi kripto paralarla ilgili düzenlemelerin yeniden ele alınması gerekiyor.  Ayrıca tasarıda Bitcoin ve kripto paraların bir elekten geçirilip  “kontrollü test ortamları” aracılığıyla Blockchain teknolojisi ile beraber İspanyol piyasasına sokulması planlanıyor.

Kongre, ödeme ve transferler için etkin maliyet ve sistemden bağımsız bir yapı olan Blockchain’i desteklemeyi kabul etti. İspanyol kongresinin Blockchain’i desteklemesinin en büyük nedeni kripto paraların aracısız ödeme ve tranferler için düşük maliyetli olması. Özellikle de fintech girişimleri Blockchain alanında desteklenecek.

Taslak da ayrıca, yeni Blockchain teknolojisini kullanan tüm kuruluşların İspanyol Hazinesi’ne bilgi verme yükümlülüklerine uyması ve vergi beyannamelerini usulüne uygun olarak yerine getirmelerini sağlamak için orantılı tedbir ve düzenlemelerin yapılması gerektiği vurgulanıyor. Ayrıca yüksek riskli finansal varlıklar ile ilişkili potansiyel tehlikelerin altı çizilerek, doğru ve yeterli bilginin hızlı bir şekilde yayılmasının yatırımcıları korumak için çok önemli olduğu belirtiliyor.

İspanya kripto paraları ve Blockchain’i düzenliyor

Bu amaçla taslak, hükumetin Avrupa’da kripto paralar konusunda düzenlemelerde söz sahibi olabilmesi için Ulusal Menkul Kıymetler Piyasası Komisyonu (CNMV) ve İspanya Bankası ile işbirliği yapmasını öneriyor. Geçen hafta Barcelona bölgesel yönetimi dijital ekosistemde büyümeyi ve yeniliği teşvik etmek için şehrin teknoloji merkezinde özel bir Blockchain alanı açacağını açıkladı. Şubat ayında Avrupa Komisyonu, AB ekonomisini Blockchain teknolojisi ile birleştirmeyi hedefleyen önemli bir Blockchain Gözlemevi ve Forumu’nu kuracağını duyurdu.

Avrupa Birliği Blockchain’e oldukça dikkatli yaklaşıyor. Bunun yanında özellikle Avrupa merkezli büyük kripto para borsaları, kripto para piyasalarına kara para aklama gibi kullanımlarından dolayı, yasal açıdan şeffaflık ve netlik getirmesi için AB düzenleyicilerine çağrıda bulunuyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin