Alkışlar El Salvador için! Bitcoin ile bu muazzam hamleyi yapacaklar
Alkışlar El Salvador için! Bitcoin ile bu muazzam hamleyi yapacaklar

Dünyanın en iyi işletme okullarında kripto paralara yönelik dersler veriliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyanın en iyi işletme okullarında kripto para sektörüne yönelik dersler veriliyor.

Dünyanın en iyi işletme okullarında kripto para ile ilgili MBA programı başlatılıyor

Dünyanın en iyi işletme okullarında, kripto para birimleri ve Blockchain teknolojisi üzerine dersler verilecek. Daha fazla kripto para ile ilgili MBA programı başlatma fikri, özellikle de öğrenciler ve yatırımcılardan gelen yoğun talepten kaynaklanıyor.

“Bu sektör, iş dünyasında gelecek yıllara damgasını  vuracak bir alan.”

Pennsylvania Üniversitesi Wharton Okulu’nda profesör olan Kevin Werbach’ın 2018 sonbaharında okulda, ”Blockchain, Kripto Para ve Dağıtık Defter Teknolojisi’ isimli bir ders vereceği belirtiyor. Kevin Werbach konuya yönelik açıklamalarına şunları ekledi:

Kripto para sektörü hakkında bilgi sahibi olmak isteyen çok büyük bir öğrenci kitlesi var. Bu sektör, iş dünyasında gelecek yıllara damgasını  vuracak bir alan. Bundan beş yıl sonra, benzer konuları sunmayan neredeyse hiçbir işletme okulu olmayacak.

Artık iş görüşmelerinde kripto para ve Blockchain teknolojisi soruluyor

Stanford Üniversitesi’de Mayıs 2018’de “Kripto Para” adında yeni bir ders verecek. Stanford Üniversitesi’de ikinci sınıfta eğitim gören MBA öğrencisi Itamar Orr, öğrencilerin iş dünyasına atıldığında onlara yardımcı olacak genişletilmiş ders konularının sunulmasını takdir ettiklerini söyledi. Itamar Orr konuya yönelik şunları da söyledi:

Pek çoğumuz iş görüşmesi yaptığımız sırada kripto para ve Blockchain teknolojisi ile ilgili sorularla karşılaşıyor ve bu konu hakkında konuşmak durumunda kalıyoruz. Bu nedenle bu konuların ders olarak verilmesi mantıklı bir tercih. Bu bize iş dünyasında bir artı kazandırıyor.

Dünyanın en iyi işletme okullarında kripto paralara yönelik dersler veriliyor
Dünyanın en iyi işletme okullarında kripto paralara yönelik dersler veriliyor

İşverenler artık kripto para sektörüne hakim adayları tercih ediyor

Pitchbook’a göre, Blockchain işletmelerinde girişim sermayesi yatırımı 2016’da %88 artışla 911 milyon dolara ulaştı. Bu nedenle birçok firma işe alımında Blockchain ve Bitcoin ile ilgili sorular sorarken, birçok iş verenin de bu konular hakkında bilgi sahibi adayları aktif olarak tercih ettiği belirtiliyor.

Kripto para sektörüne artan ilginin sebebi Bitcoin fiyatları

Stanford İşletme Fakültesi’nde profesör olan ve ayrıca Ripple’da yönetim kurulu üyesi olarak çalışan Susan Athey’e göre, kripto para sınıflarına artan ilginin 2017 yılında Bitcoin’in yükselen fiyatlarından büyük ölçüde etkilendiğini vurguluyor ve açıklamalarına şunları ekliyor:

Bitcoin fiyatındaki dalgalanmalar herkesin büyülemiş oldu. İnsanlar bu nasıl oldu? şeklinde sorular sormaya başladı. Bu elbette heyecan verici, çok ilgi çekiyor ve insanları neler olup bittiğini anlamaya motive ediyor.

“Geriye baktığımızda her yer bu sektörle inşa edilmiş olacak.”

NASDAQ eski başkanı ve şimdi ise Georgetown İşletme Fakültesi dekanı olan John Jacobs, Wall Street’te işe alım yapanların, işe Bitcoin ve kripto para konusunda ustalaşmış kişilerin başvurmasını istediklerini belirtti.  John Jacobs, aynı zamanda okullarda sıklığı artan Blokchain teknolojisi ve Bitcoin derslerinin piyasada artan talebe bağlı olarak önemini koruyacağını da sözlerine ekledi. John Jacobs açıklamalarına şöyle devam etti:

MBA programlarının öğrencileri pazarda artan talebe hazırlaması gerekiyor. Dünya standartlarında bir programın bu alandaki öğrencileri rekabet etmek için donatması gerekecek. Çünkü geriye baktığımızda her yer bu sektörle inşa edilmiş olacak.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin