ASEAN’da finansal katılımı desteklemek için Blockchain kullanılacak
ASEAN’da finansal katılımı desteklemek için Blockchain kullanılacak

ASEAN’da finansal katılımı desteklemek için Blockchain kullanılacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ASEAN’da finansal katılımı desteklemek için Blockchain kullanılacak. Singapur hukümeti, Güneydoğu Asya ülkeleri için mali katılımı geliştirmek amacıyla Blockchain teknolojisinin geliştirilmesini hızlandırmaya çalışıyor.

Finansmana erişiminin geliştirilmesi için Blockchain teknolojisi kullanılmalı

Güneydoğu Asya ülkelerinin maliye bakanlarıyla yapılan bir toplantıda konuşan Finans Bakanı Heng Swee Keat, bölgede finansmana erişiminin geliştirilmesi için Blockchain gibi projeleri teşvik etmenin hükumetin planları arasında olduğunu belirtti ve açıklamalarına şunları ekledi:

Özellikle, fintech gibi dijital yenilikleri destekleyeceğiz. Örneğin, altta yatan dağıtık defter teknolojisi (DLT) bize ucuz ve güvenli işlemler için birçok fırsat sunuyor. Bu, ASEAN’da yetersiz ve düşük bütçeli segmentler için finansal katılımı destekleyebilir.

ASEAN’da  Singapur, Malezya ve Tayland gibi ülkeler yer alıyor

ASEAN Güneydoğu Asya Uluslar Birliği; 8 Ağustos 1967’de Vietnam Savaşı’ndan kaynaklanan komünist genişlemeye karşı olarak Filipinler, Malezya, Tayland, Endonezya ve Singapur arasında kurulan uluslararası bir örgüt.

Güneydoğu Asya’daki pek çok ülke Blockchain teknolojisini destekliyor

Heng Swee Keat, herhangi bir Blockchain girişimi hakkında kesin ayrıntıları açıklamamasına rağmen, yorumları Güneydoğu Asya’daki hükumetlerin finans sektöründe Blockchain teknolojisini geliştirme ve benimseme çabalarını hızlandırdığı bir zamana denk geldi.

Singapur hükumeti para ödüllü Blockchain yarışması başlattı

Geçen ay Singapur hükumeti, başarılı Blockchain projelerine para ödülü verecek bir yarışma başlattı. Singapur’un Infocomm Medya Geliştirme Kurumu (IMDA), yarışma ile şehirdeki daha geniş dijital dönüşümün bir parçası olarak Blockchain inovasyonunu artırmayı hedeflediklerini belirtti.

Malezya’da bankacılık hizmetlerini ilerletmek için Blockchain’i kullanıyor

Ayrıca komşu ülke Malezya da bölgedeki bankacılık hizmetlerini ilerletmek için Blockchain teknolojisini kullanmak üzere harekete geçiyor. Malezya’nın Merkez Bankası Genel Müdür Yardımcısı, Mart ayında yaptığı konuşmada, Malezya’daki dokuz bankanın Blockchain teknolojisinin ticaret finansmanı alanında uygulanması için Merkez Bankası ile birlikte çalıştıklarını belirtti. Benzer şekilde, Taylandlı Siam Commercial Bank, sınır ötesi ödemeler için bir Ripple tabanlı Blockchain havale platformu geliştiriyor.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Coindesk

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin