featured
Dünya'nın en büyük yatırım yönetim şirketi BlackRock

Dünya’nın en büyük yatırım yönetim şirketi Bitcoin’i yakından inceliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Portföyü altında 5.7 trilyon dolar değerinde varlık barındıran dünyanın en büyük yatırım yönetim şirketi BlackRock‘ın baş yatırım uzmanı Isabelle Mateos y Lago, yatırım şirketinin kripto paraların “ilgi çekici gelişimini yakından incelediğini” söyledi.

Dünya’nın en büyük yatırım yönetim şirketi BlackRock

Şirketin üst düzey yöneticisi 29 Ocak’ta Bloomberg TV‘ye konuştu. Kripto paraların, Dünya’nın en büyük para yöneticisi olan BlackRock’ta henüz bir “yatırım aracı” olarak görülmediğini söyledi. Ancak şirketin “açıkça oldukça hızlı büyüyen bu kripto paraların” sürecini aktif olarak takibe aldığını bildirdi.

BlackRock CEO’su olan Larry Fink ise geçtiğimiz hafta Dünya Ekonomi Forumu 2018’de kripto paralar hakkında konuştu. Kripto para sektörünü “para aklama” olarak açıklamıştı. Larry Fink bundan önceki açıklamalarında gelecekte oluşması beklenen Bitcoin ETFleri sektörüne girmek gibi bir planı olmadığını söylemişti.

Son zamanda Japonya’daki kripto para borsası Coincheck’in yüz milyonlarca doların çalınmasıyla sonuçlanan bir hack saldırısına uğramış olması, Mateos y Lago’yu kripto para yatırımını tamamen karalamaya itmiyor.

“Bu tekrarlanan saldırılara rağmen müşteri talebinin devam ediyor olması” diyerek BlackRock müşterilerinin Bitcoin’e olan taleplerine değinen Mateos, “uyandıktan sonra yeni gelişmeleri takip edip en sonunda tüm illegal kullanımları eleyen düzenleyicilere rağmen (talebin devam ediyor olması), (kripto paraların) özel bir yanı olduğunu gösteriyor” dedi.

Kurulu bir varlık sınıfı

Yatırım yönetim şirketi BlackRock’ın kripto paralara yönelik “şimdi değil ama belki ilerleyen zamanlarda” tarzı bir tutum sergilemesi Deutsche Bank’in baş yatırım ofisi yöneticisi Markus Mueller’in yorumlarını anımsatıyor. Mueller de Bloomberg’e yaptığı açıklamalarda kripto paraların şu anda “spekülatif” yatırımcılar için olduğunu söyledi. Ancak önümüzdeki beş-on yıl içerisinde uygulanacak yasal düzenlemelerin kripto paraları “kurulu bir varlık sınıfı” haline getirebileceğini demişti.

Blockchain ve ICO yatırım fırsatları hakkında da konuşan Mateos y Lago bu alanlar hakkında “katılmak çok kolay ancak sorulması gereken asıl soru bunlar güvenilir mi?” yorumunda bulundu. Geleneksel yatırımcıların bu yatırım alanlarına “yatırım yapmasının yani değer koymasının zor olduğunu” söyledi.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin