Deutsche Bank kripto para alanına sessiz sedasız bir giriş yaptı
Deutsche Bank kripto para alanına sessiz sedasız bir giriş yaptı

Deutsche Bank yatırımcıları risk konusunda uyardı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Deutsche Bank Servet Yönetimi, şu sıralar kripto para birimlerine yatırım yapılmasını önermiyor. Servet Yönetimi Genel Müdürü Markus Müller’in Bloomberg News’a verdiği röportajda, kripto para birimlerine yatırım yapacak kişilerin, yatırımlarının zarar girebileceği vurgulandı. Söz konusu uyarının temelinde fiyatlardaki oynaklık, fiyat manipülasyonu, veri kaybı ve veri hırsızlığı yer aldı.

Müller konu hakkında şu ifadeleri kullandı:

Sadece spekülatif yatırım yapan yatırımcılar için bunu önermiyoruz. Ortada kayıplar konusunda gerçekçi bir risk var.

Deutsche Bank Genel Müdürü Müller: Şeffaflık şart

Müller’e göre, yakın zamandaki fiyat artışları, piyasadaki mevcut durumun yol açtığı hayal gücünü yansıtıyor.  Müller’e göre bu para birimlerine yatırım yapabilmek için şeffaflık, güvenlik ve regülasyon şart. Kripto para birimine karşı uyarı yapan tek kişi Müller de değil. İspanya Merkez Bankası Başkanı Luis Maria Linde de, kripto para birimlerinin çok büyük riskler taşıdığını ifade etti. Avusturya Finansal Planlama Birliği de Bitcoin yatırımlarını ‘casino ziyareti’ olarak tanımladı.

Müller, kripto para birimi sunan şirketlerin düzenleyicilerle birlikte çalışması gerektiğini söyledi. Müller şunları söyledi:

Güvenlik ve güven oluşturulduğunda, kripto para birimleri varlık sınıfları gibi değerlendirilebilir.

Ayrıca, geleneksel paranın bir ülkenin temel ekonomik gücü tarafından desteklendiğine dikkat çeken Müller, altının en azından fiziksel bir yatırım aracı olduğunu söyledi. Müller, kripto para birimlerinin yalnızca bir değer deposu olarak işlev göreceklerini belirtti. Müller , bununla birlikte kripto para birimlerinin altında yatan Blockchain teknolojisinin daha ilgi çekici olduğunu kaydetti.

Müller son olarak şu ifadeleri kullandı:

Kripto para birimleri, işlemleri daha  kolay ve daha ekonomik hale getiriyor. Kripto para birimlerinin bazı endüstrileri devreden çıkarma potansiyeli var. İnternet icadından bu yana muhtemelen finans sektörü ve halk için en farklı kavram.

Bloomberg

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin