Jeremy Allaire, G20'nin bu konuda bir şeyler yapması gerektiğine inanıyor
Jeremy Allaire, G20'nin bu konuda bir şeyler yapması gerektiğine inanıyor

Circle CEO’su Jeremy Allaire: “Kripto düzenlemeleri ülkeler arasında koordine edilmeli.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Circle CEO’su Jeremy Allaire, dünyanın dört bir yanındaki ekonomilerin çabalarını koordine etmelerini ve kripto para birimlerini düzenlemeleri gerektiğini söylüyor. Şu anda, her ülke kripto para ile ilgili farklı yasal çerçeveler oluşturuyor.

Circle CEO’su Jeremy Allaire, kripto paralar için küresel düzenlemeler öneriyor

Allaire’ye göre, büyük ekonomiler kripto para birimleri üzerindeki düzenlemelerini koordine etmeye başlamalılar. Circle, Goldman Sachs tarafından desteklenen bir kripto para finans şirketi ve 3 milyar dolar değerinde.

Şirket, dünya çapında koordineli düzenlemelerin bulunmadığını vurguluyor. Kripto para birimleri genişlemeye devam ettikçe, ülkeler bu yeni değişim zamanlarına uyum sağlamalı. Şu anda Japonya ve Malta dahil olmak üzere kripto para birimleri için esnek ve açık düzenlemeler oluşturmuş birkaç ülke var.

Jeremy Allaire, G20’nin bu konuda bir şeyler yapması gerektiğine inanıyor

Allaire, G20’nin bu konuda bir şeyler yapması gerektiğine inanıyor. Mart ayında G20 maliye bakanları, kripto düzenlemeleri de dahil olmak üzere pek çok konuyu tartışmak üzere Buenos Aires’te bir araya geldi. O zaman, kripto para birimleri için Kara Para Aklama (FATF) Mali Eylem Görev Gücü’nü takip etmeyi öneren resmi bir belge yayınlandı. Söz konusu belgede şu ifadeler yer alıyor:

FATF standartlarını kripto varlıklara uygulamayı taahhüt ediyoruz, bu standartların FATF incelemesini sabırsızlıkla bekliyoruz ve küresel uygulamayı ilerletmek için FATF’i çağırıyoruz. Uluslararası standart belirleme organlarını (SSB’ler) kripto varlıklarını ve risklerini izlemeye çağırıyoruz. Ayrıca gerektiğinde çok taraflı tepkileri değerlendiriyoruz.

“Regülatörler, bu dijital varlıkları düzenlemek için net bir yol bulamadı.”

Allaire, düzenleyicilerin bu dijital varlıkları düzenlemek için net bir yol bulamadıklarını belirtiyor. Çin zaten kripto paraları yasakladı ve Japonya ise net düzenlemeler yaptı. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) kripto paraları menkul kıymetler olarak değerlendirmeye devam ediyor. Hindistan, kripto aktivitelerini yasaklamak ve caydırmak için çalışıyor.

Avrupa Birliği ortak bir blok olarak çalışmasına rağmen, herhangi bir düzenleyici çerçeve oluşturmadı. Ancak, Fransa ve İsviçre gibi ülkeler yasal kurallarını kripto para birimleri etrafında kurmaya başlıyorlar. Şimdi FATF yakın tarihli bir raporda, 2019’da suçlulara yönelik bir dizi kurallar oluşturulacağını açıkladı. Bu finansal gözlemciye göre, dünyanın dört bir yanındaki yargı alanlarının borsaları düzenlemesi ve AML ve KYC kurallarına uyması gerekecek.

Ülkeler kripto para birimleri düzenlerse yatırımcılar korunacak ve şirketler daha istikrarlı ortamlarda faaliyet gösterecek. Bu, kripto para birimlerinin ve Blockchain teknolojisinin geleceği konusunda açık bir olumlu etkiye sahip olacak.

Usethebitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin