Çin'in Google’ı Baidu Blockchain tabanlı görüntü hakkı koruma platformu başlatıyor
Çin'in Google’ı Baidu Blockchain tabanlı görüntü hakkı koruma platformu başlatıyor

Çin’in Google’ı Baidu Blockchain tabanlı görüntü hakkı koruma platformu başlatıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin’in Google’ı Baidu Blockchain tabanlı görüntü hakkı koruma platformu başlatıyor. Çin İnternet arama devi Baidu, 11 Nisan Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Blockchain tabanlı bir dijital görüntü hakkı koruma platformu başlattığını duyurdu.

Çin’in Google’ı Baidu Totem isimli Blockchain tabanlı platform oluşturuyor

Totem adı verilen hizmet, her bir orijinal görüntüyü gerçek zamanlı bir kimlikle ve diğer kullanıcı verileriyle zamansal olarak izlenebilir ve değişmez bir Blockchain üzerinde saklar.

Blockchain sistemi, telif hakkı ihlali iddialarını kanıtlayabilmek veya reddetmek için çoğaltılamaz ve izlenebilir olacak

Baidu’nun açıklamasına göre, şirketin mevcut yapay zeka kapasiteleri -görüntü analizi ve anlamsal anlayış dahil olmak üzere- benzersiz görüntü etiketlerinin inşasıyla beslenecek. Devreden görüntülerin izlenmesine izin veren temel Blockchain sistemi, telif hakkı ihlali iddialarını kanıtlayabilmek veya reddetmek için çoğaltılamaz ve izlenebilir olacak.

Totem’in kullandığı Blockchain’in kamuya açık mı yoksa izin temelli mi olduğu belirsiz

Baidu, Getty Images partneri olan Visual China Group’un da dahil olduğu geleneksel stok fotoğraf hizmetlerinin, halihazırda platforma taşındığını duyurdu. Şirket, Totem’in kullandığı Blockchain’in kamuya açık mı yoksa izin temelli mi olduğunu açıklamadı. Baidu’nun Totem’i, Kodak’ın 2018’de ilan edilen kendi imaj hakları yönetimi Blockchain platformunun izini sürdürmekte. Aynı şekilde hak sahipliğini kurmak için dijital bir defter kullanmakta.

Kodak’ın stoğu, Blockchain platformunun ve ICO’nun açıklanmasını takiben değer olarak ikiye katlandı

Aynı zamanda çevrimiçi fotoğraf topluluğunın görüntü lisansları için temettü ödemesi yapmak ve almak için bir KODAKCoin tokeni sunmakta. Kodak’ın stoğu, Blockchain platformunun ve ICO’nun açıklanmasını takiben değer olarak ikiye katlandı. Ancak şirket, ABD merkezli potansiyel yatırımcıların finansal durumunu değerlendirmek için SEC gereklilikleri takip ettiği için tokenin lansmanı gecikti.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin