kripto pazarı
Bitcoin 30 dakikada 1000 dolar arttı: Kripto pazarı coştu!

Bitcoin 30 dakikada 1000 dolar arttı… Kripto pazarı coştu!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto pazarı, bugün 12 Nisan’da adeta bir patlama yaşadı. Bitcoin’in (BTC), 30 dakika gibi kısa bir sürede 1000 dolardan fazla bir sıçrama ile 8.000 dolar seviyesini aşması, pazarın büyük çoğunluğunun da yeşile dönmesine neden oldu.

Meydana gelen bu yüksek fiyat artışının kesin nedeni henüz bilinmemekle birlikte, Twitter kullanıcıları, -bugün 12 Nisan’da yayınlanan bir rapora göre- Bitcoin’in şeriat hukuku ile uyumlu olduğu bildirilen son haberlerin, fiyat artışına etkisi olduğunu düşünüyor:

BTC son 24 saatlik periodda, yüzde 14’lük bir artış ile 7.817 dolar seviyesini gördü.

Cointelegraph’ın yazarlarından biri olan Joseph Young, ani fiyat artışı hakkında twit paylaştı. Ani hareketi, tipik Bitcoin davranışının bir örneği olarak yorumlayan Young’ın yorumu şu şekildeydi:

Kripto traderı ve Twitter karakteri olan WhalePanda ise bu sıçramayı “ayı tuzağı” olarak gördüğünü ifade ederek, şu paylaşımda bulundu:

Ethereum (ETH) ayrıca, 400 dolarlık bir seviyenin üzerinde gezinirken, yaklaşık bir aylık zaman diliminin ardından 465 dolara yaklaşan bir fiyat artışı yaşadı. Bu artış, 24 saatlik periodda yüzde 12’nin üzerinde gerçekleşti.

Toplam piyasa değeri de bu ay ilk kez 300 milyar doların üzerine çıktı. Ve ardından bir miktar düşüşle 297 milyar dolara geriledi.

Kripto pazarı bir çok altcoinde hatrı sayılır yükselişleri gördü

CoinMarketCap’te listelenen ilk on coinden biri olan EOS ise, 24 saatlik bir süre zarfında yüzde 30’un üzerinde bir yükseliş ile hala en fazla artan coin konumunda bulunuyor. Yazımızın yayına hazırlandığı dakikalarda, EOS’un fiyatı, 8.90 dolar civarında işlem görüyordu. EOS’un fiyat artışı, Dawn 3.0 Blockchain platformunun EOSIS’in 9 Nisan tarihli ön sürümünden kaynaklı denilebilir.

Diğer ilk on altcoinden bir kısmı da yüzde 10’luk bir büyüme gösterdi. 10 coinin (BTC dahil) 9’u 24 saatlik bir süre zarfında yüzde 10’un üzerinde büyüme gösterdi. Cardano 24 saatlik periodda yüzde 22 civarında artarak yaklaşık 0,18 dolar civarında işlem görüyor. IOTA yüzde 14 artarak 1,18 dolar civarında işlem görüyor. Ve NEO’nun yaklaşık yüzde 13’lük bir artışla 60 dolar civarında işlem gördüğünü söyleyebiliriz.

cointelegraph

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin