Çin’in desteğiyle 1,6 milyar dolarlık Blockchain fonu başlatılıyor
Çin’in desteğiyle 1,6 milyar dolarlık Blockchain fonu başlatılıyor

Çin’in desteğiyle 1,6 milyar dolarlık Blockchain fonu başlatılıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin’in desteğiyle 1,6 milyar dolarlık Blockchain fonu başlatılıyor. Çin hükumeti tarafından %30’u desteklenen yeni bir Çin Blockchain fonu, yenilikçi girişimlere yatırım yapmak için 1.6 milyar dolarlık bir bütçeye sahip.

Yeni fon, inovasyona verdiği destekle bilinen Hangzhou şehrinde kuruluyor

Xiong’An Global Blockchain İnovasyon Fund isimli yeni girişim Pazartesi günü, Hangzhou’daki Blockchain Endüstriyel Park’ının açılış töreninde duyuruldu. Bu şehir, inovasyona verdiği destekle dikkat çeken ve Alibaba gibi büyük şirketlere ev sahipliği yapan bir Çin şehri.

Çin’in desteğiyle yeni fon, geleceği olan Blockchain projelerinde kullanılacak

Sohu‘dan bildirilen bir raporda, fonun Hangzhou merkezli risk sermayesi şirketi olan Tunlan Investment tarafından kurulduğunu ve geleceği olan Blockchain projelerinde kullanılmak üzere Hangzhou şehir yönetiminden 400 milyon doların üzerinde fon desteği sağlayacağını belirtiliyor. Endüstri parkı aynı zamanda yeni girişimler için bir başlangıç üssü görevini görecek.

Yeni fonun yöneticisi, Zhenfund’un kurucusu Xu Xiaoping olacak

Yeni fonun danışmanı olarak, Stream ve Lino gibi Blockchain projelerine yatırım yapan bir girişim sermayesi şirketi olan Zhenfund’un kurucusu Xu Xiaoping olacak. Çin’de önemli bir Blockchain yatırımcısı ve Bitcoin kralı olarak bilinen Li Xiaolai, fonun yöneticisi olarak görevlendirildi.

Çin, Blockchain teknolojisini geliştirme girişimlerini arttırmaya çalışıyor

Yeni fon, Çin hükumetinin ülkedeki Blockchain teknolojisini geliştirme girişimlerine liderlik etmek için gösterdiği son çabayı simgeliyor. Çin’deki hükumet destekli bir yatırım şirketinin, içsel anlaşmazlıklar sebebiyle Blockchain fonlama merkezi kurmaya yönelik bir  planı sonlandırdıktan sonra bu fon oluşturuldu.

Yeni fon, Çin’in Blockchain’in konusunda ne kadar kararlı olduğunu gösteriyor

Yeni fon, Çinli yetkililerinin ülkedeki Blockchain sektörü girişimleri konusunda ne kadar kararlı olduklarını da gösteriyor. Ayrıca Mart ayında, Hangzhou’da yer alan hükumete bağlı bir araştırma merkezi, kimlik ve tedarik zinciri izleme amacıyla bir platform geliştirdi.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Coindesk

 

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin