Çin şehirleri Blockchain girişimlerine yatırım yapmak için özel fon oluşturuyor
Çin şehirleri Blockchain girişimlerine yatırım yapmak için özel fon oluşturuyor

Çin şehirleri büyük Blockchain yatırım fonunu destekliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin’in Shenzhen şehir hükumeti, Hangzhou şehrinin benzer bir projeye destek verdiğini belirtmesinden hemen sonra, özel bir Blockchain yatırım fonunu desteklediğini açıkladı. Çin şehirleri bu hamlelerle Blockchain’i şehir işlerinde kullanmayı düşünüyor.

Çin şehirleri Blockchain girişimlerine yatırım yapmak için özel fon oluşturuyor

Çin Elektronik Ticaret Birliği’nin ev sahipliğinde Pazar günü şehirdeki bir Blockchain etkinliğinde duyurulan fon, ilk aşamada Shenzhen’deki Blockchain şirketlerine 500 milyon yuan (80 milyon dolar) yatırım yapmayı hedefliyor.

Özellikle, kamu özel ortaklığı aracılığıyla,  Mart ayı sonunda Shenzhen belediye yönetimi tarafından başlatılan bir melek fonundan yüzde 40 oranında ya da 32 milyon dolarlık bir fon gelecek. Yerel haber bültenine göre, kalan kısım özel sektör tarafından yönetilecek. Melek fonunda, kentin girişimlerine yatırım yapmak için toplamda 5 milyar yuan (800 milyon dolar) mevcut. Bunun yaklaşık yüzde 4’ü şimdi yerel Blockchain projelerine tahsis edilecek.

Blockchain teknolojisi Çin’de gün geçtikçe yaygınlaşmaya başlıyor

Raporda, yeni fonun günlük işleyişinin, şehir hükumet komisyonu tarafından denetlenen, iki devlet yatırım şirketi tarafından yönetileceği belirtildi. Bunun yanı sıra, bir hükumet yetkilisi olan ve Shenzhen hükumetinin danışma komisyonunun bir üyesi olan Liu Zhongpu, fona danışman olarak hizmet edecek.

Haber, ülkenin Hangzhou hükumetinin, yüzde 30’u şehirden gelecek yenilikçi yatırımlara 1,6 milyar dolarlık yatırım yapan Xiong’An Global Blockchain İnovasyon Fonu’nun lansmanını desteklemesinden sadece birkaç hafta sonra  geldi.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin