Çin dijital sertifika ihracı verimliliğini artırmak için Blockchain’den faydalanacak
Çin dijital sertifika ihracı verimliliğini artırmak için Blockchain’den faydalanacak

Çin dijital sertifikaları doğrulamak için Blockchain’i kullanacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin dijital sertifikaları doğrulamak için Blockchain teknolojisinden faydalanmanın yollarını arıyor. Ülkenin en büyük dört devlet bankasından biri olan Çin Sanayi ve Ticaret Bankası (ICBC), dijital sertifikaları doğrulamak ve verileri paylaşılabilir bir Blockchain’de depolamak için bir yöntem araştırıyor.

Çin dijital sertifika ihracı verimliliğini artırmak için Blockchain’den faydalanacak

Çin Devlet Fikri Mülkiyet Ofisi (SIPO)’ne yapılan bir patent başvurusuna göre, banka sertifika ihracı verimliliğini artırmak için bir Blockchain sistemi kullanmayı ve tekrar tekrar aynı belgeyi birden çok varlığa kaydetmekten kurtarmayı amaçlamakta.

Patente dayanan teknoloji, bir sertifika yayıncısının, bir kullanıcının kimliğini dijital olarak belirli bir sertifika ile eşleştireceği bir sistem sunar. Onaylandıktan sonra, veriler şifrelenecek ve bu sertifikayı gerektirebilecek farklı varlıklar tarafından tutulan dağıtık defterin güncelleneceği bir Blockchain’e taşınacak.

ICBC’nin SIPO ile yaptığı Blockchain ile ilgili patent ilk olarak Kasım 2017’de sunuldu

Verilerin kullanıcılara özgü kimlik bilgileriyle şifresini çözmesiyle, sistem varlıkların operasyon akışını hızlandırmak için dijital olarak kimliği doğrulanmış bir belgeyi görüntülemesine izin verecek.

Halihazırda bankanın SIPO ile yaptığı ilk Blockchain ile ilgili patent ilk olarak Kasım 2017’de sunuldu ve Cuma günü yayınlandı. Teknolojik keşfin, tüketicilerin sürekli olarak aynı belgeyi (doğum, evlilik veya edisyon gibi) ele aldıkları farklı varlıklarla sunmaları gereken mevcut noktalardan kaynaklandığını açıklandı.

Çin Blockchain konusunda farklı projeler de geliştiriyor

Patent başvurusunda konuya yönelik şu ifadeler yer almakta:

Geleneksel olarak, kullanıcılar bunu düzenleyen otoriteden bir sertifika almak zorundadırlar. Daha sonra bunu sertifika gerektiren kuruluşlara sunarlar. Bu süreç verimsizdir ve sahte bir sorundur.

Patent başvurusu, bir kamuya ait bir ticari banka tarafından veri depolama ve paylaşmada Blockcahin teknolojisini kullanmak için alınan bir başka çabayı göstermekte. Yakın zamanda, Bank of China, bir patent başvurusunda, Blockcahin’in veri depolama ve proses kapasitesini daha iyi bir hale getirebileceğini iddia ettiği bir teknoloji geliştirme hareketini ayrıntılı olarak açıkladı.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin