mastercard
Mastercard Blockchain ile daha hızlı olmak istiyor

Mastercard Blockchain ile daha hızlı olmak istiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ödemeler devi Mastercard, Blockchain ağı ve yeni başvuruları doldurma konusunda yeni nodeleri (düğüm) hızlı şekilde eklemek için patent almak istiyor. Böylelikle daha hızlı hizmet vermek için Blockchain teknolojisini kullanmak isteyen Mastercard, ödemeler sistemi sektöründe farklılık yaratmayı amaçlıyor.

ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi tarafından Perşembe günü yayınlanan bir patent başvurusunda, şirket, nodelerin bağlanması ve belirli bir Blockchain içeriğini doğrulayabilmeleri için bir yöntem sunuyor. Mastercard tarafından ortaya konulan proje, düğümün – ki bu ağın işlem geçmişinin bir kopyasını saklayan düğümlerin – güncel olabilmesini hızlandırmaktır.

Mastercard daha önce patent başvurusunda bulunmuştu

Mastercard ilk başvurusunu Ekim 2016’dan önce yapmıştı. Uygulama açıkladığında ise “bir Blockchain binlerce, milyonlarca hatta milyarlarca işlem kaydını zaman içinde çok sayıda farklı blokta depolayabilir.” Şeklinde bir yorumda bulunulmuştu.

Bu, doğasının değişmez bir parçası olsa da, aynı zamanda Blockchain’in “her biri yeni düğüm tarafından üretilmeden önce ve Blockchain’e yeni blokların eklenmesiyle onaylanması gereken binlerce, milyonlarca veya milyarlarca blok içerebilir” anlamına da gelir.

Ödeme firması Mastercard’ın açıklaması şöyle devam ediyor:

Çok sayıda bloğun doğrulanması, blok zincirine yeni blokların eklenebileceği, yeni düğümün katılabilme yeteneğinin daha da geciktirilmesi önemli bir zaman alabilir. Bu nedenle, bir Blockchain’in doğrulanmasının hızlandırılması için teknik çözüm, böylece yeni bir düğümün Blockchain’e katılmaya başlaması için gereken süreyi azaltabilir.

Bunu yapmak için, önerilen sistem blok başlıklarına dahil olan “hızlı yol bayrakları”nı içerecektir. Mastercard başına düşen düğümler, Blockchain’in içeriğini daha hızlı taramak adına bu bayrakları kullanabilir.

Özellikle Başvuru, düğümlere yazılım karşılığı olarak hareket edecek ve daha fazla verim sağlamaya yardımcı olarak özel olarak yapılandırılmış bir Blockchain’in kullanımını tartışmaktadır.

coindesk

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin