Blockchain ekonomik büyümeye temel teknolojiler gibi katkı sağlayacak
Blockchain ekonomik büyümeye temel teknolojiler gibi katkı sağlayacak

Blockchain ekonomik büyüme için neden bu kadar önemli?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Wall Street’in en büyük boğalarından biri, Blockchain’in ekonomik büyümede büyük bir rol oynayacağını söylüyor. Peki büyük bankalar, Blockchain’e neden yoğun bir şekilde yatırım yapıyor? Blockchain ekonomik büyüme için neden bu kadar önemli?

Blockchain ekonomik büyümeye temel teknolojiler gibi katkı sağlayacak

CNBC’ye konuşan Federated Investors’da portföy yöneticisi olan Steve Chiavarone, kripto para birimi işlemlerini kaydeden elektronik sistemi borsa tahminlerine katlıyor ve sözlerine şunları ekliyor:

Blockchain, bu beş temel teknolojiden biri olacak; otomasyon, robotik, yapay zeka ve nesnelerin interneti.

Steve Chiavarone, şu anda kripto para piyasasının büyümesini etkileyen faktörlerin boğa görünümüne izin vermediğini de belirtiyor. Kripto para dünyasının FANG hissesi (Facebook, Amazon, Netflix, Google) olarak anılan Bitcoin, geçen Aralık ayında 20.000 dolarlık rekor fiyatı kırdıktan sadece aylar sonra 10.000 dolar seviyesini kırmaya çalışıyor.  Steve Chiavarone, açıklamalarına şunları ekledi:

Birçok yatırımcı ilk olarak Bitcoin‘e gitti. Çünkü Blockchain’e erişmenin ilk yolu buydu. Bakın büyük bankalar Blockchain’e yoğun bir şekilde yatırım yapıyor. Bank of America bu yılın başlarında Davos’ta buna en çok yatırım yapan şirket olduğunu gururla belirtiyor.

Blockchain şirketlerin daha verimli faaliyet göstermesini sağlar

Steve Chiavarone, Amerika’da hesap bakiyelerini doğrulama eylemi olan mutabakatı potansiyel olarak dönüştürebildiğinden Blockchain teknolojisinin değerli olduğuna inanıyor ve sözlerine şunları ekliyor:

Daha hızlı doğrulama ile pahalı, arka ofis, zaman ve evrak gerektiren mutabakatı değiştirme yeteneği var. Bu, şirketlerin daha verimli tedarik zincirlerine sahip olmaları anlamına geliyor. Şirketlerin, arka ve orta ofis masraflarını önemli ölçüde azaltabilir. Bu da sonuçta işletmenin daha verimli bir şekilde faaliyet göstermesini ve maliyetlerini düşürmesini sağlayacak.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Cnbc

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin