bitcoin private, bitcoin, zclassic, fork, bitcoin haberleri
bitcoin private, bitcoin, zclassic, fork, bitcoin haberleri

Bitcoin Private fork’u 28 şubat tarihinde olacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin Private fork’u üzerinde tartışmalar devam ederken, Bitcoin ve Zclassic sahiplerinin yaratlanabileceği forkun 28 şubat tarihinde olması bekleniyor.

Bitcoin’in son forku birkaç hafta uzakta ve bu diğerlerinden biraz farklı. Bitcoin Private (BTCP), Segwit ile bağlantı kurmaktan ve blok boyutlarını ayarlamak için zk-Snarks ekliyor. Gizlilik arttırıcı özellik en iyi Zcash, Zclassic ve Zencash gibi Z coin grubundakiler olarak bilinir. Rhett Creighton tarafından 28 Şubat’ta aynı anda iki coin sahibi olacak olan BTCP’yi yaratmak için Bitcoin ve zclassic zincirlerinde fork olacak.

Tüm forklar gibi, Bitcoin Private de tartışmalarla gündeme geliyor. Bitcoin’in temel kodları yıllar boyunca büyük ölçüde değişiklik yaşamadı. Ancak düzenleyecilerin, IRS’nin ve diğer yoğun çalışan kuruluşların Blockchain faaliyetlerini inceleme becerisi var. Bitcoin derin ağda ve başka yerlerde makul bir gizlilik varsayımıyla kullanılabiliyorken, bugün bunu yaparken riskler yaşanıyor. Monero gibi mahremiyet gizli tutulduğu coinlerinin yükselişi ile görüyoruz ki insanlar artık bu tip coinlere yöneliyor.

Fork ne zaman olacak?

28 Şubat’ta, Zclassic ve Bitcoin Blockchain’lerin anlık görüntüsü çekilecek (snapshot) ve BTCP mainnet’i birkaç gün sonra başlattıktan sonra, her kripto para sahibi 1:1 oranda dağıtılan Bitcoin Private sahibi olacak. BTC ve ZCL’nin dolaşımdaki arzını birleştirerek toplam 20 milyon coin oluşturulacak. Fork geçen yılın sonlarında ilan edildiğinde, Zclassic coini 22 Aralıkta yaklaşık 4 dolar iken şimdiki fiyatı olan 97 dolara kadar yükseldi. Bitcoin fiyatından dolayı maksimum BTCP sahibi olmak isteyen herkes, fiyatından dolayı Zclassic coinine yöneldi. Hardfork tarihi yaklaştıkça, Zclassic daha da yükselmeye devam edecek gibi görünüyor.

Çoğu forkların aksine, BTCP iyi düşünülmüş gibi görünüyor. Doğru bir geliştirme ekibi var ve kod kapsamlı testlerden geçiyor. Fork tarihinin yakınlarda açıklanmasının nedenlerinden biri de BTCP cüzdanlarının zamana karşı test edilmesine izin vermekti. Forkun olaysız geçeceğini söylemek için henüz erken olsa da işaretler umut verici görünüyor. Son zamanlarda ortaya çıkan Bitcoin forklarının birçoğu, kısmen Github etkinliği ile oluştu. BTCP ekibi dikkatle Bitcoin Gold gibi forklarda yaşanan türdeki problemlerin tekrarından kaçınmaya çalışmakta.

Neden Bitcoin Private?

Bitcoin Private, sorulan en büyük sorulardan birisi, Zclassic’te zaten var olan bir gizlilik teknolojisini  kripto para piyasasına uygulamak için neden bu kadar zahmete giriyor? İkinci soru, Fork sonrası Zclassic’e ne olacağına dair. Rhett Creighton, ZCL’nin geliştirilmesinin desteklenmeye devam edileceğini açıkladı ancak BTCP’nin piyasaya sürülmesinden sonra ZCL için pek az amaç kalıyor. Zclassic’in fork sonrası düşmesi bekleniyor. Son olarak, hangi borsaların BTCP’yi destekleyeceği sorusu var.

Bittrex ve Cryptopia , Zclassic için ticaret yapılabilecek önemli borsalardır. Bu platformların BTCP forkunu destekleyeceği kabul ediliyor, ancak henüz resmi açıklama gelmedi. Coinomi cüzdan en azından forku destekleyeceğini doğruladı ve BTCP ekibi Binance listesine başvuruda bulundu. ZCL sahiplerinin ayrıca, paraları forktan önce “Electrum cüzdanında” saklama seçeneği var. Kaç Bitcoin sahibinin BTCP’sini isteyeceğini görmek ilginç olacak. Tahmin edilen Bitcoin sahipleri, BTCP’sine sahip olduktan sonra parayı bozduracaktır.

Bitcoin News

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin