Sıkılaştırılmış Bitcoin yasaları sektörü nasıl etkileyecek?
Sıkılaştırılmış Bitcoin yasaları sektörü nasıl etkileyecek?

Bitcoin Nisan 2013’den beri en kötü haftayı geride bırakıyor… Peki şimdi ne olacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Pazar gününün ilk saatlerinde Bitcoin Nisan 2013’den beri- fiyatının düşüşe devam etmesi ile birlikte, kripto para artık 5 yıllık performansı içinde en kötü haftalık kaybına doğru yöneldi.

Yazımız yayına hazırlanırken, piyasanın dominant kripto parası, CoinMarketCap’e göre 3.828 dolardan işlem görüyordu. Bu son gelinen fiyat seviyesi ile pazartesi günkü 5.553 dolarlık açılış fiyatından yaklaşık yüzde 36’lık bir düşüş yaptığı görülüyor. Boğalar toparlanamadığı sürece, Nisan 2013’ün ikinci haftasından bu yana geride bıraktığımız hafta en büyük düşüşün yaşandığı hafta olarak kayıtlara geçecek. 2013 Nisan’ının ikinci haftasında ise BTC fiyatı yüzde 44,8 düşüşle 165 dolardan 91 dolara düştüğü görülmüştü.

Grafiklerde de görülen haftalık kayıp için, BTC’nin bugün 3.887 doların altında kapanması ya da sonuçta meydana gelen haftalık kayıp, 2018’de görülen ikinci en büyük kayıp olmasına neden olacak. Birincisi, Ocak ayının son haftasında yüzde 30’luk bir düşüş ile kayıtlara geçmişti.

Bitcoin’in haftalık performans karşılaştırması

Yüzde 33’lük fiyat düşüşü, 14 günlük göreceli güç endeksine (RSI) göre abartılı görünüyor. Bununla birlikte, piyasa, bu teknik göstergenin bildirdiği aşırı koşullara dikkat etmediği görülüyor. Bu, BTC’nin son 11 günde, RSI’daki rekor düşük seviyesine rağmen satıcı bulmaya devam etmesi gerçeğinden anlaşılıyor. BTC’nin aşırı satım koşullarına rağmen daha güçlü bir düzeltici sıçrama üretememesi, “dipten satın al” zihniyetinin büyük ölçüde çalışmadığını gösteriyor.

Bitcoin Nisan 2013’den beri en kötü haftalık performansını sergiliyor

Yukarıda da görüldüğü gibi, BTC bugün 3.760 dolar seviyesini gördükten sonra bu seviyeden biraz yukarı doğru hareket etti. 3.760 dolar ise Ağustos 2015 ve Ağustos 2016’nın düşük seviyelerini destekleyen trend çizgisinin desteğine denk geliyor.

Bu seviyenin altında bir düşüş, 200 haftalık üssel hareketli ortalama (EMA) desteğinin ve aşağı doğru eğimli 5 ve 10 haftalık EMA’ların altına gelinmesine neden olacak. Böyle bir fiyat kapanışının gerçekleşmesi ise kayıpların artması gibi bir durum olarak karşımıza çıkıyor.

Sonuç

  • Yükselen trend çizgisi desteğinin hemen altında fiyatların kapanması durumunda BTC, 200 haftalık basit hareketli ortalama (SMA) desteği olan 3.126 doları görebilir.
  • Bununla birlikte, düşüş momentumu önümüzdeki birkaç gün içinde zayıflayabileceğinden, 14 haftalık RSI Ocak 2015’ten bu yana ilk defa aşırı satım bölgesini (30.00’un altında) yaklaşıyor.
  • Haftalık grafikte görünümde, 5 ve 10 haftalık Elma’lar güneye doğru devam ediyor.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin