japonya,GMO,mining
japonya,GMO,mining

Japon teknoloji devi GMO, bulut madencilik işine giriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bir milyar dolarlık sermayesi olan Japon internet ve teknoloji şirketi GMO İnternet, Ağustos ayında yeni Bitcoin bulut mining hizmetini başlatma planlarını açıkladı.

1990’ların başında kurulan Tokyo merkezli GMO, Eylül ayında kripto para alanında yeni bir madencilik girişimine milyonlarca dolarlık yatırım yaparak girişini duyurmuştu. Enerji gerektiren yoğun bir süreç olan kripto madenciliği karları ekipmanlar için harcanan para ve elektrik maliyetlerini hesaplanmasına göre yapılır. O zaman, GMO, müşterilerin maden ocağının hashrate’ini kiralaması için bulut araştırma alanına girmesini daha önce kastetmişti.

GMO mart ayında bilgilendirme toplantılara başlayacak

GMO, Cuma günü yaptığı duyuruda, Ağustos ayında Z.com Cloud Mining adlı yeni bulut araştırma hizmetinin ‘geçici’ başlatılmasına yönelik planını doğruladı. Şirket, ilgiyi artırmak için Mart ayında dünya genelinde 9 ilde bilgilendirme toplantıları düzenleyecek. Bunlar: Tokyo, New York, Los Angeles, Londra, Frankfurt, Hong Kong, Singapur, Zürih, Dubai.

Şirket, “Kripto para madenciliği işine girmeden önce, bulut madenciliği hizmeti sunmayı planladığımızı açıkladık” dedi. “Bulut madenciliği servisimiz hakkında zaten bilgi verdik. Mart 2018’den itibaren, bulut madenciliğine katılma niyetini duyuran şirketlerin veya işletmelerin ihtiyaçlarını karşılamak için 9 ildeki bilgilendirme toplantısını yapacağız. ” diye sözlerini bitirdi.

Şirket büyük yatırımcıları bekliyor

Teklif tesisin iki yıllık süresince güç maliyetleri, arsa, bakım ve güvenlik maliyetlerini içerecek olan 5 milyon dolarlık (yaklaşık 550 milyon JPY) iki yıllık kiralama sözleşmesi olarak sunulacak. Bulut madenciliği operasyonu özellikle, Bitcoin ve Bitcoin Cash gibi SHA256 algoritması üzerinde üretilen kripto para birimlerini destekleyecek. İnternet devi, ayda 8 sözleşme yapmayı planladığını açıkladı.

Elinde önemli sözleşme bedellerine sahip olan GMO, “madencilik ekipmanlarına maddi destek sağlamak ve madencilik ekipmanlarını yönetmek için zorluk çekebilecek bir şahsa ya da işletmeye yardımcı olacak sistem” konusunda ise diğerlerine göre daha ucuz bir alternatif hizmet olduğunu düşünüyor.

Ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin