Altın piyasası Blockchain’i kullanabilir

Altın piyasası Blockchain teknolojisini kullanabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Altın piyasası neredeyse 200 milyar doları bulan tedarik zincirini gelecek yıla kadar kripto paraların arkasındaki teknolojiyi kullanarak takip edecek olabilir.

Altın piyasası Blockchain’i kullanabilir

Geçtiğimiz hafta Londra Külçe Altın Piyasası Birliği (LBMA), uzaktaki madenlerden çıkarılan, aracılar tarafından ticareti yapılan ve dünyanın dört bir yanındaki alıcılara satılan metalin nasıl izleneceğine dair fikirlerin sunulması için bir çağrı yaptı. LBMA, sistemin hangi biçimde olacağıyla ilgili bir açıklama belirtilmese de 25 katılımcının çoğu dağıtık defter teknolojisi  (DLT) çözümü ile geldi.

Altın piyasası Blockchain teknolojisini kullanabilir
Altın piyasası Blockchain teknolojisini kullanabilir

Şu an ham petrolden domateslere, elmaslardan çeşitli emtialara kadar birçok sektörde ürün takibi için dijital altın olarak bilinen Bitcoin gibi kripto para birimlerinin arkasında yatan teknoloji kullanılıyor. Altın arzının izlenmesi, değerli metallerin silahlı çatışmalara fon sağlamayı engellemede, sahipliği belirleme ve madenden kasaya güvenliği sağlamada önemli bir rol oynar. Bu, birkaç yıl öncesine kadar telefon ihalelerine dayanan ve temel kriterleri belirleyen bir sektörü modernize etmeye çalışmak için atılmış en son adım.

LBMA, Blockchain teknolojisini kullanacak mı?

LBMA, Blockchain teknolojisini kullanıp kullanmayacağına karar vermedi. Birlik, başvuruların öncelikle teknoloji sektöründen geldiğini söyledi. LBMA, Londra Metal Borsası’ndan farklı olarak tezgah üstü satış adı verilen alıcı ve satıcının şeffaf alım satım işlemlerini yürüttüğü bir birliktir. Dünyanın en büyük spot altın pazarını yöneten birlik, 2019 yılının ilk yarısında hangi çözümün uygulanacağına karar verileceğini belirtti.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Bloomberg

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin