Rusya önümüzdeki ay düzenlenecek seçimler için Blockchain teknolojisini deniyor
Rusya önümüzdeki ay düzenlenecek seçimler için Blockchain teknolojisini deniyor

14 yaşındaki geliştirici oylama platformunu geliştiriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

14 yaşındaki geliştirici oylama platformunu geliştiriyor. 14 yaşındaki geliştirici Alex Pasfield, Bitcoin Cash topluluğu içindeki konular için sansasyonel olmayan oylama sağlayan bir platform olan “Bitcoin Voice” adlı yeni bir araç geliştiriyor.

Bu platform sansürlenemez oy kullanmaya olanak sağlayacak

Bu platform Bitcoin Cash topluluğu için Blockchain üzerinden sansürlenemez oy kullanmaya olanak sağlayacak. Bitcoin Voice, işlem tutanakları ile ağırlıklandırılmış Blockchain kullanıcılarının doğrulanabilir oylama kaydıdır.

Bitcoin Voice, canlı verilerden kaynaklanan Blockchain işlemlerine bağlanan genel iletileri gösteren bir uygulama

Son zamanlarda Alex Pasfield, “Dürüst Kripto” olarak da bilinir (@Plaincrypt) BCH ve BTC topluluğu için önemli bir konuda gerçek anlamda oy kullanmasını sağlayan bir platform başlatıyor. Bitcoin Voice, canlı verilerden kaynaklanan Blockchain işlemlerine bağlanan genel iletileri gösteren bir uygulama. Bu uygulama ile işlem miktarlarına göre ağırlıklı olarak blokaj yapan kullanıcıların doğrulanabilir bir oy kaydı olarak kullanılabileceği belirtilmekte.

14 Yaşındaki Geliştirici Uncensorable Oylama Platformunu Geliştiriyor

Alex Pasfield ilk programını dokuz yaşında kodladı

Alex Pasfield, babasının Bitcoin ve kripto paraya olan ilgisinin onu etkilendiğini söylüyor ve açıklamalarına şunları ekliyor:

Babam, o zamanlar bana programlamayı öğretiyordu. Sonra da bana, sansürlenemez, dağıtık, eşler arası, izinsiz, küresel para sistemi olabileceğini anlattı. Bunlar içimde bir özgürlük tutkusu yarattı ve bu alanda ilerlemek bana çok mantıklı geldi. O zamandan beri, İsveç ve Avustralya’da kriptoyla ilgili konularda ve Blockchain projelerini tasarlamak ve inşa etmek için gruplar tarafından görevlendirildim. O dönemde çalışmalarıma katkı sağlayan zeki insanlarla birlikte çalıştım.

14 yaşındaki geliştirici oylama platformunu geliştiriyor
14 yaşındaki geliştirici oylama platformunu geliştiriyor

Alex Pasfield, programlama dillerinin nasıl çalıştığını anlamak için çok çabaladı

Alex Pasfield, babasının programlama dillerinin nasıl çalıştığını anlatmaya başladığında onları anlamak için çok çabaladığını belirtiyor. Ayrıca Alex Pasfield ilk programını babasından biraz yardım alarak yazdığını belirtiyor ve sözlerine şunları ekliyor:

O zamandan bu yana bana, babam Linux, HTML, web sunucuları, Python, RDBMSs ve Unix sistem yönetimi ile büyük bir deneyim kazandıran dağıtılmış sistemler oluşturmak için arka uç, ön uç ve veri tabanını nasıl ayıracağımı gösterdi.

14 yaşındaki geliştirici bu uygulamayı, güvenli, hızlı ve global bir oylama sistemi yapmak için tasarladı

Ayrıca, 14 yaşındaki geliştirici neden kripto para birimi için bir oylama uygulaması oluşturmaya karar verdiğinide şu sözlerle anlatıyor:

Bu alanda çözüm üreten bazı zeki arkadaşlarımla birlikte çalışıyordum. Bir gün reddit’te topluluğun Bitcoin protokolünün gelişimini sansür yüzünden takip edemediğini gördük. Reddit gibi platformlara token sahibi olmayanlar da girebiliyor. Oylama durumunda herhangi biri oy kullanabiliyor. Ayrıca Reddit gibi platformlar Sybil saldırılarına karşı dayanıksız.  Biz de güvenli, hızlı ve global bir oylama sistemi yapmaya karar verdik. Bu yüzden Blockchain üzerinde çalıştık.

14 yaşındaki geliştirici oylama platformunu geliştiriyor
14 yaşındaki geliştirici oylama platformunu geliştiriyor

Oylama platformunda, her kullanıcı 1 adet halka açık etikete sahip olacak

Bitcoin Voice geliştiricisi, Bitcoin Unlimited Cash referans istemcisi olan her kullanıcının en fazla 1 adet halka açık etikete sahip olacağını belirtiyor. Alex Pasfield,  gerçekten neye ihtiyaç duyulduğuna inandığını açıklıyor. Kamuya açık etiket oylama sistemini cüzdanlarına dahil eden cüzdan geliştiricilerinin buna benzer bir etiket sistemi yapmaları gerektiğini de vurguluyor. Alex Pasfield’e göre bu işlemi yapmak, gerçekten çok kolay ve sadece basit bir değişiklik gerektiriyor.

Oylama platformunun teknik detayları yakında açıklanacak

Alex Pasfield açıklamalarına şunları ekledi:

Web sitesi yakında bunun nasıl yapılacağına dair teknik detayları verecek. Ancak bu arada, cüzdan geliştiricilerinin teknik geliştirici detayları için benimle iletişime geçmesi ve referans müşteriye bakması harika olurdu.

Bitcoin Voice platformu ile madeni para sahipleri yatırdıkları kripto parayı etkileyebilecek

Alex Pasfield, çeşitli ölçekleme sorunlarıyla ilgilendiğini ve ölçeklendirmenin dışarıdaki farklı madeni paralar için nasıl en iyi şekilde çözülebileceğini anlamaya yönelik çözümler geliştirmeye çalıştığını da söylüyor. Genç geliştirici, Bitcoin Voice platformunu oluşturmasının temel nedeninin, madeni para sahiplerinin, yatırdıkları kripto parayı etkilemek için resmi, doğrulanabilir bir sesinin olmamasından kaynaklandığını da sözlerine ekledi.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

News.bitcoin

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin