Japonya’da 3,5 milyon kişi kripto paralara yatırım yapıyor

Japonya’da 3,5 milyon kişi kripto paralara yatırım yapıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Japonya’da 3,5 milyon kişi kripto paralara yatırım yapıyor. Japonya’nın Finansal Hizmetler Kurumu (FSA) ilk kez yerel kripto para birimi ticaret istatistiklerini yayınladı.

İstatistikler, 17 kripto para borsasından elde edilen verilere göre hesaplandı

Japonya’da 17 kripto para birimi borsasından elde edilen verilere göre, bu yıl 31 Mart itibariyle, ülkede gerçek varlık olarak kripto paraların ticaretini yapan en az 3,5 milyon kişi bulunuyor. Bunların arasında, 20’li, 30 ve 40’lı yaşlardaki kripto para yatırımcıları, Japonya’daki toplam kripto para yatırımcılarının nüfusunun sırasıyla yüzde 28, 34 ve yüzde 22’sini oluşturuyor.

Japonya’da kripto para sektörüne şeffaflık kazandırılmaya çalışılıyor

Mart ayının başlarında FSA tarafından  kripto para borsaları hakkında yapılan bir çalışma grubunda FSA, bu verilerin açıklanması ile Japon borsası Coincheck’in hacklenmesi olayından sonra başlatılan endüstriye şeffaflık kazandırma hareketine hızla devam ettiğini belirtti.

FSA kripto para istatistiklerini incelemeye ve açıklamaya devam edecek

FSA’ya göre, yurt içi ticaret istatistiklerinin incelenmesi ve açıklanması, Japonya’daki kripto para birimi ticareti alanında kurumsal konular üzerinde daha kapsamlı bir incelemeye doğru atılan ilk adım.

FSA en son, kripto para kar marjlarına ve vadeli işlemlerine yönelik istatistikleri açıkladı

Finansal düzenleyici en son raporda kripto para birimi kar marjlarına ve vadeli işlemlerine yatırım yapan kullanıcı sayısının Mart ayı sonu itibariyle yaklaşık 142.842 olduğunu açıkladı. Bu iki farklı yatırım türüne yönelik yıllık ticaret hacminin büyümesindeki en büyük zıtlık dikkate değer.

FSA’nın verilere göre, Bitcoin‘in yıllık ticari hacmi 97 milyar dolara yükseldi

FSA’nın verilere göre, 31 Mart 2014‘ten 2017′ye kadar olan zaman aralığında Bitcoin‘in yıllık ticari hacmi 22 milyon dolardan 97 milyar dolara yükseldi. Ancak aynı zamanda, Bitcoin’in arka planında duran marj, kredi ve vadeli işlem sözleşmeleri 2014 yılında sadece 2 milyon dolar hacme sahipken, 2017 yılında yükselerek 543 milyar dolara geldi.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Coindesk

 

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin