Akıllı sözleşmelerde kilitlenen Ethereum miktarı borsa arzını aştı! Anlamı ne?
ETH madencilik ödülleri

Ethereum son durum: Opsiyon sözleşmeleri rekor kırdı, kurumsal ilgi artıyor, dApp furyası ve çok daha fazlası

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Piyasa değeri bakımından en büyük ikinci kripto para birimi Ethereum, kurumsal benimsenme yolunda Bitcoin’i takip ediyor. ETH’nin türev pazarındaki etkileyici yükselişi sürerken Skew tarafından sağlanan verilere göre Ethereum opsiyon pazarının büyüklüğü, Bitcoin’in Aralık 2018’deki seviyelerine geldi.

ethereum, ethereum fiyatı, ethereum grafiği, analiz, yorum, tahmin, ethereum ne kadar
Ethereum Açık Pozisyonlar

Ethereum opsiyon sözleşmeleri tüm zamanlar rekorunu kırdı

Skew grafiğine göre 150 milyon dolara ulaşan ETH opsiyon sözleşmeleri, başladığı günden bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Bu arada Bitcoin opsiyonlarındaki açık sözleşmeler ETH’ninkinden yaklaşık altı kat daha büyük: 1 milyar dolar.

Geçmişe bakıldığında bu artan sözleşme sayısı, türev piyasasındaki belirsiz anlaşmaları temsil ediyor, aynı zamanda satın alınan ve satılan kripto para opsiyonlarının toplam sayısına eşit. Artan sayıda açık sözleşme, opsiyon pazarına daha fazla para girdiği (veya tersi) anlamına geliyor.

Put/Call oranı nedir?

Bununla birlikte, pazara giren sermaye hem düşüş hem de yükseliş sözleşmeleri için olabilir. Bu nedenle yatırımcıların hissiyatını ölçmenin tek yolu, “call” seçeneklerine (boğa) karşı toplam “put” opsiyonlarının (düşüş) ölçülmesidir.

Put/Call oranı 1’in üzerindeyse yatırımcıların çoğunluğunun opsiyon sözleşmelerinin düşmesini beklediği anlamına geliyor. Bununla birlikte karşıt yeni sözleşmeler düzenli olarak açıldıkça veya kapandıkça, oran dalgalanma eğilimine girer.

ethereum, ethereum fiyatı, ethereum grafiği, analiz, yorum, tahmin, ethereum ne kadar
Put/Call Oranı

Fakat artan açık pozisyon sayısı spot fiyat eğilimini doğrulamıyor. Ancak önemli yatırımcıların ve kurumsal yatırımcıların dayanak varlığa olan ilgisinin arttığını gösteriyor. Bu nedenle Ethereum opsiyonlarının pazar büyümesi gözle görülür bir şekilde yükseliyor.

ETH ağında stabil kripto paralar ve dApp projeleri de var

Ethereum’un artan bir kurumsal ilgiyle karşılaşmasının nedenlerinden biri, büyümeye dayalı bir dizi projeye dahil edilmesi olarak gösteriliyor. Kripto para biriminin altında yatan Blockchain ağı, dünyanın önde gelen stabil kripto paralarını (USDT, USDX, PAX, vb.) ve merkezsiz finans projelerini (Maker, Sythentix, dYdX, Compound) destekliyor.

Aynı olmasa da benzer temeller Bitcoin tarafında da görülüyor. Kripto para birimi, Aralık 2018’de 3.100 dolara düşmüştü ancak ABD-Çin ticaret savaşı ve yuan devalüasyonu gibi sebeplerle zirvelere geri döndü.

Bu, kurumsal yatırımcıların portföylerini hem opsiyonlar hem de vadeli işlemler de dahil olmak üzere Bitcoin türevleri piyasasına maruz bırakmalarına kısmen yardımcı oldu. Kısa bir süre önce milyarder hedge fon yöneticisi Paul Tudor Jones, açıklanmayan bir tutarı Bitcoin vadeli işlemlerine yatırdığını duyurmuştu.

ethereum, ethereum fiyatı, ethereum grafiği, analiz, yorum, tahmin, ethereum ne kadar
Ethereum fiyat grafiği

Ethereum, teknolojik büyümesi nedeniyle benzer fırsatlarla karşı karşıya gibi görünüyor. Kripto para birimi, giderek daha fazla kurum daha yüksek verimli alternatifler ararken türev pazarının büyümesine tanık olabilir. Sonuç olarak, açık pozisyonlar yükselişini sürdürürken spot hissinin de yükselmesine yardımcı olabilir.

Bu arada Bitcoin ve Ethereum yatırımcılarının davranışları arasında bir ayrışma söz konusu. Bunun anlamını merak ediyorsanız buradaki haberimizi inceleyebilirsiniz.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin