Ünlü CEO'dan şaşırtan Bitcoin ve altın yorumları!
Ünlü CEO'dan şaşırtan Bitcoin ve altın yorumları!

Çin’de 2 milyar dolarlık sahte altın skandalı! Bitcoin de etkilenebilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin’in Hubeyi eyaletinde büyük bir altın skandalı patlak verdi. 2002 senesinden beri altın ticareti yapan Wuhan merkezli Wuhan Kingold Jewelry şirketinin, yakın tarihteki en büyük sahte altın skandalına imza attığı öğrenildi. Peki Bitcoin için bunun anlamı ne?

83 ton sahte altın ortaya çıktı: Değeri 2 milyar doların üzerinde

Şirketin Çin’deki pek çok banka ve altın teminatlı şirketlerle kapsamlı bir kredi programı yaptığı ortaya çıktı. Çinli medya kuruluşu Caixin’in 29 Haziran’da Nikkei aracılığıyla bildirdiği üzere, söz konusu altın külçelerin “en azından bir kısmı” bakırdı ve bunun sonucunda kredi verenlerin büyük bir zarara uğradığı ifade edildi. 83 tona tekabül eden sahte altının piyasa değeri 2 milyar doların üzerinde.

Habere göre, sahte teminat 2019 yılı itibarıyla Çin’in yıllık altın üretiminin %22’sine ve devlet altın rezervinin %4,2’sine denk geliyor. Kısacası, Çin’in resmi altın rezervlerinin yüzde dördünden fazlası sahte olabilir.

Bitcoin destekçileri için altının kimlik doğrulama sorunları, kıymetli metale yatırım yapmaya karşı büyük bir argüman oluşturuyor. Sahte altınlar ilk olarak Kingold’un borç verenleri arasındaki Dongguan Trust’tan temerrüde düşmüş borçları kapsayacak şekilde teminat vermeye karar verdiği şubat ayında keşfedildi. Bu keşfin ardından, diğer üç Kingold alacaklısı da kasalarındaki altın üzerinde testler yaptı ve sahte olduğunu öğrendi.

Çin’de sahte altın ilk defa teminat olarak kullanılmıyor. 2016 yılında benzer bir olayda 2,5 milyar dolarlık kredi desteğinin sahte altınla sağlandığı ortaya çıkmıştı.

Bitcoin nasıl ektilenebilir?

Kripto para birimleri, dolandırıcılık faaliyetleri ile ilgili muhteşem bir geçmişe sahip değil ancak sahte olup olmadıklarını keşfetmek nispeten kolay. Yazılım Bitcoin blok zincirini gerçekliğini kanıtlamak için tarayabilir ve bunun neredeyse hiçbir maliyeti yok.

Mati Greenspan tarafından gerçekleştirilen bir ankete göre ise pek çok yatırımcı artık altın yerine Bitcoin’i tercih etmeye başladı. 2 milyar dolarlık altın sahtekarlığı, merkezi olmayan bir varlık olan Bitcoin’i sarı metale iyi bir alternatif olarak gözler önüne seriyor.

Altından farklı olarak Bitcoin, işlemlerini bağımsız olarak doğrulayan değişmez bir dağıtık defter üzerinde çalışıyor. Layman terimleriyle, dünya çapında büyük ve dağıtılmış bir madenci grubu, önceden tanımlanmış bir matematik algoritmasına dayanan Bitcoin ağını çalıştırıyor.

bitcoin, bitcoin dolar, bitcoin kaç dolar, bitcoin ne kadar, bitcoin yorum, 1 bitcoin kaç tl, bitcoin analiz, yorum, tahmin, bitcoin grafiği, altın, altın fiyatıları, altın in, altın satın al, gram altın, anlık altın, altın yorum, çeyrek altın,

Kötü bir madenci sahte bir Bitcoin yaratmaya çalışırsa, ağın geri kalanı bu çabayı geçersiz kılar. Ayrıca madencilerin en az yüzde 51’inin sahte tokeni (saldırıyı) doğrulaması ve onaylaması gerekir. Bu, Bitcoin’i altından daha değişmez hale getiriyor.

Kripto hedge fonu Parallax Digital’in yöneticisi Robert Breedlove, son açıklamasında bu duyguyu destekledi. Breedlove, Bitcoin’i altından daha “bölünebilir, dayanıklı, taşınabilir, tanınabilir (doğrulanabilirliği kapsayan) ve daha kısıtlı” bir varlık olarak adlandırdı.

Bu ifadelere ve dijital altın anlatısına dayanarak yatırımcıların altına dair güveni yerle bir eden bu olayın ardından yeni güvenilir limanlar arayarak Bitcoin ile daha fazla ilgilenebileceği düşünülüyor. Altın gibi bir güvenli aracın dahi bu tarz sansasyonel dolandırıcılıklarla anılabilmesi, Bitcoin üzerindeki güveni artırabilir. Bu da orta ve uzun vadede Bitcoin’in güvenilirlik özelliğini ön plana çıkarabilir.

Bu arada koronavirüste ikinci dalganın altın fiyatlarında yeni bir rekoru tetikleyebileceği düşünülüyor. Bu olası rekorun Bitcoin fiyatını nasıl etkileyeceğini merak ediyorsanız cevabı haberimizde.

bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin