Bitcoin dominance 2018 yılından bu yana en dip seviyesinde

Bitcoin dominance 2018 yılından bu yana en dip seviyesinde

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dünyanın en önemli kripto varlığında istenilen toparlanma bir türlü gerçekleşmedi. 10 Kasım’da yaşadığı zirveden bu yana ciddi bir düşüş yaşadı. Bu düşüşle beraber 42.000 dolar seviyelerine kadar iğne geldi. Bitcoin’in ani geri çekilmesi hakimiyetini olumsuz yönde etkiledi. Bitcoin dominance son 3 senenin en kötü dönemini yaşıyor. 

BTC fiyatı bugün erken saatlerde tekrar 50.000 doların altına düştü. Şu anda 49.875 dolar civarından işlem görüyor. Ancak en iyi kripto para biriminin piyasa hakimiyeti üç yılın en düşük seviyesine düştü. Bitcoin dominance, Coingecko verilerine göre Şubat 2018’den bu yana en düşük seviyesine geriledi. Paylaşılan veriye baktığımızda dominance %37.18’e kadar düştü. Bu, boğa piyasasındaki en iyi kripto para birimi için en büyük düşüş olarak kayıtlara geçti. 

Bitcoin’in pazar hakimiyetindeki düşüş altcoinler için iyi bir haber. Genellikle dominance düştüğünde altcoin sezonu için mükemmel bir fırsat doğuyor. Alt sezon büyük bir BTC rallisinden sonra gelir. 2017 boğa koşusu ile karşılaştırdığımızda yaşanılan süreci görebiliyoruz. BTC’nin Aralık 2017 sonunda tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 20 bin doları görmüştü. Sonrasında ise alt sezon başlamıştı.

Bitcoin dominance düştü, altcoin sezonu başlayacak mı?

Bitcoin dominance düştü, altcoin sezonu başlayacak mı? 

Bitcoin uzmanları, son çeyrekte yükseliş olacağını tahmin etmişti. Birçok analist BTC için 100.000 dolara yakın bir fiyat hedefi vermişti. Ancak bu ay yaşanılan düşüş herkes için bir şok etkisi oluşturdu.

Altcoinlerin lideri Ethereum ise, BTC’ye karşı toparlanmanın en hızlısını gerçekleştirdi. ETH/BTC kuru en yüksek seviyesine ulaştı. Ethereum, Bitcoin karşısında 0,088 seviyesini gördü.

Ethereum’un Bitcoin’e karşı koyması diğer varlıklar için pozitif bir haber. Ancak piyasanın durgun olması beklenen altcoin sezonunu erteleyebilir. Zaten birçok kripto varlığı zirvesini yaptı ve yapıyor. Bitcoin dominance düşmesi altlara pozitif yansımaya devam ediyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık! Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin