Ünlü Ekonomist Ethereum'u yerden yere vurdu, peki neden?
Ünlü Ekonomist Ethereum'u yerden yere vurdu, peki neden?

Ünlü Ekonomist Ethereum’u yerden yere vurdu, peki neden?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Tanınmış ekonomik analist ve Adamant Capital’in kurucusu Tuur Demeester, ikinci en büyük kripto para Ethereum için bir felaket senaryosu yazdı. Güçlü bir Bitcoin savunucusu olan Demeester, Ethereum’u, yöneticilerinin geliştirdiği ürünün yetenekleri hakkında yalan söylediğini öğrendikten sonra 2018’de iflas eden bir Amerikan sağlık teknolojisi şirketi Theranos ile karşılaştırdı.

Ethereum geliştiricilerinin ve savunucularının söylediklerinin aksine, Ethereum’un merkezi olmayan, ölçeklenebilir veya güvenli olmadığını iddia ediyor. Bu, on dört yıl boyunca yatırımcıları kandıran Theranos’un kan testi makinesi Edison’un anında kan testleri yapabilmesini – hiçbir zaman başaramadığı bir başarıyı – karşılaştırılabilir kılıyor.

Demeester attığı tweet’te şunları yazdı:

Theranos’un aldatmacası on dört yıl sürdü. Ethereum şu ana kadar altı yıldır piyasada. Merkezi ve ölçeklenebilir değil, bu halde savunmasız hale geliyor.

Demeester, Ethereum blok zinciri ağını Theranos’a benzer bir kaderin beklediğini ima ederek “Oyun Sonu geliyor. Bin hard fork ile sonunu bekleyin.” diye ilginç bir iddia ortaya attı.

Bu, Demeester’ın Ethereum’u ilk defa suçlaması değil. Demeester, kendisinin işaret ettiği 2018’e kadar uzanan tweet’lerinde, risk sermayedarı, Ethereum’un o sırada 13 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip olmasına rağmen, “pazarlamasına rağmen” en iyi şekilde bir bilim deneyi olarak tanımlanabileceğini savundu. Ethereum’u Bitcoin ile karşılaştırmanın en üst düzeyde bir aldatmaca olduğunu savundu, çünkü “Ethereum’un mimarisi ve kültürü Bitcoin’inkine zıt olduğunu düşünüyor.

Demeester ayrıca Ethereum’un sharding, plasma ve hisse ispatı geçişi dahil olmak üzere daha iyi ölçeklenebilirlik elde etmeyi vaat ettiği tüm yükseltmeleri ertelemeye devam ettiği gerçeğini de dile getirdi.

Ethereum ne durumda?

Demeester’ın Ethereum’a uzun süredir devam eden muhalefetine rağmen, Blockchain ağı uzun bir yol kat etti ve daha da ileri gitmeye hazır görünüyor. Birincisi, Ethereum Blockchain, hisse ispatına geçişine her zamankinden daha yakın görünüyor. Pek çok tahmin, ETH 2.0‘ı başlatacak olan “merge”in gelecek yıl gerçekleşeceği yönünde.

Ethereum’un yıllar içinde istikrarlı büyümesi, piyasada güven oluşturduğunu da gösteriyor. Ethereum şu anda fiili DeFi etkinleştirici ve aynı zamanda en büyük NFT etkinleştiricisi. Ayrıca yatırımcılar için Bitcoin’e kıyasla daha fazla getiri sağladı. Yılbaşından bu yana ETH % 478,2 arttı ve Bitcoin’in % 69,4 artışından daha iyi performans gösterdi. Ethereum’un piyasa değeri, kripto pazarındaki hakimiyeti yaklaşık % 21,8’de olmasına rağmen şu anda 500 milyar doların üzerinde.

zycrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin