Yatırımcılar, hisse senetleri yerine kripto varlıkları tercih ediyor

Yatırımcılar, hisse senetleri yerine kripto varlıkları tercih ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para HaberKripto varlıklar ortaya çıktıktan bu yana insanların ilgisini çekmeyi başardı. Geleneksel finans sistemlerinin yerine insanlar dijital varlıklara daha çok yöneldi. Yatırım olarak geleneksel argümanların yerini artık kripto varlıkları aldı. Yapılan bir araştırma tüm gerçekleri gözler önüne seriyor.

Tüketici veri toplayıcı CivicScience tarafından bir araştırma yapıldı. Araştırmanın ana konusu ise insanların yaptıkları yatırımlar oldu. Ayrıca araştırma geniş bir zaman dilimini kapsadı. Şirket, 2021 yılı boyunca tüm verileri inceledi. Anketi oldukça geniş tutan CivicScience, sağlıklı bir veri ortaya koydu.

Anket, Amerika genelinde yapıldı. Ankete genellikle 18 yaşın üzerindeki kişiler katılım gösterdi. Amerika’da her toplumdan insanın yer aldığından dolayı yapılan araştırma oldukça önemli.

Kripto varlıklar, geleneksel yatırımlara kafa tutuyor

Dünya genelinde kripto varlıklar 2021 senesinde daha çok benimsendi. İnsanlar yeni ve alternatifli bir yatırım aracı olarak Bitcoin ve türevlerini tercih etti. CivicScience tarafından yapılan anket ise insanların tercihini kripto yönünde kullandığını gösteriyor.

Ankete 3 binden fazla katılımcı yer aldı. Katılıcılar, paralarının  kripto varlıklar içinde daha çok değerleneceğini düşünüyor. Geleneksel hisset senetleri yerine kripto para birimlerine yatırma ihtimali daha yüksek. Katılımcıların verdiği cevapla bu olasılık 5 ay içinde %140 arttı.

Katılımcılar, finans ve ekonomiyi “çok yakından” ya da “biraz yakından”takip ettiklerini söyledi. Ayrıca ankete katılanların yüzde 40’ı geleneksel hisselerini satarak kripto varlık yatırımında bulunduğunu aktardı.

Son olarak katılımcıların %44’ü kripto alımı için portföylerinin en az %10’unu sattıklarını belirtti. Araştırmada insanların büyük çoğunluğu Blockchain teknolojisiyle de ilgilenmiyor.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık! Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin