Atani incelemesi: Kripto ticareti ve varlık yönetimi için tamamen paketlenmiş bir uygulama
Atani incelemesi: Kripto ticareti ve varlık yönetimi için tamamen paketlenmiş bir uygulama

Atani incelemesi: Kripto ticareti ve varlık yönetimi için tamamen paketlenmiş bir uygulama

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İşlemlerinizi farklı uygulamalar ve terminaller kullanarak birden fazla borsa aracılığıyla yürütme zorunluluğu hepimizin malumu. Bu, tüm ciddi kripto traderlarının bir noktada yüzleşmek zorunda kaldıkları en önemli sorunlardan biridir.

Buna, birden fazla ticaret aracına zaman ve para yatırmanın zorluklarını ekleyin ve portföyünüzü daha verimli bir şekilde oluşturmanıza ve yönetmenize yardımcı olacak ek özelliklere sahip hepsi bir arada bir kripto ticaret platformu istemeye başlayın.

Atani’deki insanların çok yardımcı olabileceklerini söylediği yer burasıdır. Döngünün dışında olanlar için Atani, kripto ticareti ve varlık yönetimini daha verimli hale getirmeyi amaçlayan bir dizi özelliği bir araya getiren ücretsiz bir masaüstü uygulamasıdır.

Bugünkü bu incelemede, Atani’nin ne olduğuna, bir fintech girişimi olarak artan itibarına ve en önemlisi şirketin vergi beyannamesi ve varlık yönetimi gereksinimleri gibi tüm kripto ticaretiniz için ideal tek elden çözüm olma iddiasına daha yakından bakacağız.

Atani nedir?

Eskiden Etoshi olarak bilinen Atani, Londra, Madrid ve Barselona arasında doğdu ve ilk olarak 2019’da Windows, Mac ve Linux’ta kullanılabilen bağımsız bir masaüstü uygulaması olarak piyasaya sürüldü. Temelde, kullanıcıların tek bir birleşik platform kullanarak yatırım yapmalarına, portföyleri yönetmelerine ve vergi muhasebesini ve raporlamalarını yönetmelerine yardımcı olmak için tasarlanmış zengin özelliklere sahip bir kripto para birimi ticaret terminalidir.

crypto trading terminal Atani

Atani, tüm borsalarınızda işlem yapmak için kullanabileceğiniz nispeten basit bir arayüz sunar. Terminali, vergi yükümlülüğü hakkında gerçek zamanlı veri almak ve kripto zulalarınızı portföy düzeyinde yönetmek için de kullanabilirsiniz.

Ancak öncelikle, Atani’nin kendisini Avrupa’dan çıkan en umut verici blockchain girişimlerinden biri olarak belirlediğini belirtmekte fayda var. Sadece üçüncü yılına girdi ve şirketin zaten göstereceği birkaç başarısı var: Örneğin, TechCrunch’ın Disrupt Berlin 2019’da en iyi girişim olarak seçildi. Ayrıca Mobile World Congress 2020’de (4YFN) final turlarına çıkarak diğer 11 küresel girişimle birlikte yer aldı.

Bu erken başarılar, şirketin VC çevrelerinde gelecek vaat eden bir yatırım seçeneği olarak ortaya çıkmasına yardımcı oldu. Örneğin, Atani’nin fon toplama turuna JME Ventures, Lanai Partners ve Encomenda VC gibi tanınmış Avrupa VC platformları katıldı.

Atani ile kripto ticareti: sahip olduğunuz özellikler

Daha önce de belirtildiği gibi, Atani, uygulamayı zengin özelliklere sahip hale getiren oldukça düzgün bir iş çıkardı. Birden fazla borsada işlem yapmanızı sağlamaktan gerçek zamanlı piyasa analizi ve portföy raporlamasına kadar, tüm araçları entegre etti. Bunları tek tek inceleyelim:

20’den fazla önde gelen borsada 9.000 kripto kuru

Şu anda Atani, 20’den fazla borsada 1.500’den fazla kripto para birimi ve 9.000 işlem çifti için spot ticareti destekliyor. Şu anda uygulamaya entegre edilmiş en popüler borsalardan bazıları arasında Coinbase, Binance, Kraken, Gemini, Huobi, KuCoin, OKEx, Bitfinex, Bitsamp ve bitFlyer yer alıyor.

Atani crypto trading terminal review

Bu, şu anda bu borsaların herhangi bir kombinasyonunu kullanıyorsanız, Atani’nin birleşik arayüzünü kullanarak hepsinde ticaret yapabileceğiniz anlamına gelir. Piyasa emirleri, limit emirleri, Zararı Durdur veya Kâr Al emirleri ve Biri Diğerini İptal Et (OCO) emirleri gibi tüm standart ticaret özellikleri dahildir.

Atani portfolio management

Diğer bir büyük avantaj, uygulamanın kendisinin doğrudan desteklenen tüm exchange’lerin API’lerine bağlı olmasıdır. Bu, borsanızın uygulaması veya web sitesi yüksek talep nedeniyle bir kesintiyle karşı karşıya olsa bile, yine de etkilenmeden işlem yapmaya devam edebileceğiniz anlamına gelir.

  • Gerçek Zamanlı Portföy Uyarıları
  • Atani portföy yönetimi
  • Gerçek zamanlı fiyat uyarıları

Tüm borsalardaki desteklenen 9.000’den fazla kur için fiyat uyarıları ayarlamak için uygulamayı kullanabilirsiniz. Portföyünüzün değeri 40’tan fazla para biriminde mevcut olacaktır. Ayda 1.000 e-posta, 200 SMS ve 30 telefon görüşmesi yoluyla anında fiyat uyarıları alabilirsiniz.

Grafikler ve analizler

Atani, en kullanışlı TradingView araçlarından bazılarını uygulamaya entegre etti. Portföyünüz ve daha geniş piyasa hakkında derinlemesine bir fikir edinmek için grafik türlerini, teknik göstergeleri ve diğer ölçümleri kolayca kişiselleştirebilirsiniz. Bu noktada, uygulama yedi grafik türünü, 80’den fazla teknik göstergeyi ve 50’den fazla grafik aracını desteklemektedir.

Denetlenmiş vergi raporları

Atani’nin rakiplere karşı en çekici saldırılarından biri, denetlenen vergi raporları özelliğidir. Uygulama otomatik olarak indirilebilir vergi raporları oluşturabilir. Şirket ayrıca tüm vergi raporlarının “Büyük Dört muhasebe firmasından biri tarafından denetlendiğini” iddia ediyor.

Uygulama bugün itibariyle Asya, Avrupa ve Amerika’daki 30 ülkede vergi rejimleriyle uyumlu vergi raporları sunmaktadır. (Avusturya, Belçika, Brezilya, Kanada, Şili, Kıbrıs, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Almanya, Macaristan, Endonezya, İsrail, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Meksika, Hollanda, Norveç, Filipinler, Rusya, Slovakya, İspanya, İsveç, İsviçre, Tayvan, Tayland ve ABD).

Şirket, bu hizmeti 2021’de daha fazla ülkeye genişletmeyi planladığını söylüyor. Gizlilik ve güvenlik Atani’nin güvenliğe yaklaşımı, sizin ve yalnızca sizin API anahtarlarınız üzerinde tam kontrole sahip olacağınız öncülüyle başlar.

Şirket, bir masaüstü uygulaması olmasının (bulut tabanlı hizmetlerin aksine), sunucularının kullanıcıların API’lerine veya fonlarına herhangi bir erişim gerektirmediğini iddia ediyor. Saklama altında bulunmamak, aynı zamanda Atani hacklense bile saldırganların koinlerinizi ele geçiremeyeceği anlamına gelir.

Bunun dışında şirket, bilgisayarınızda yerel olarak depolanan API’leri korumak için asgari düzeyde AES-256 şifreleme kullandığını iddia ediyor.

Gizlilik konusuna gelince, KYC’yi veya kimliğinizi ifşa edebilecek başka herhangi bir belgeyi doldurmanıza gerek yoktur.

Atani: Artıları ve Eksileri

Artıları:

  • 20’den fazla borsayı, 1.500 kripto para birimini ve 9.000’den fazla işlem çiftini destekleyen birleşik ticaret terminali.
  • İndirmesi ve kaydolması kolaydır.
  • Uygulama ücretsiz olarak kullanılabilir.
  • Belirli birkaç ülkedeki kullanıcılar için denetlenmiş vergi raporları sunar.
  • Gerçek zamanlı piyasa raporları ve portföy takibi.
  • Ücretsiz grafikler, grafik araçları ve analizler.
  • API’leriniz üzerinde tam kontrole sahipsiniz.
  • Saklama dışı çerçeve, Atani’nin fonlarınıza erişimi olmadığı anlamına gelir.

Eksileri:

  • Bazı yeni kullanıcılar, kullanıcı arayüzünü ilk başta biraz zor bulabilir. (Bununla birlikte, Atani web sitesinde yeni kullanıcıların hızlı bir şekilde yetişmesine yardımcı olacak çok sayıda eğitici video var.)
  • Şimdiye kadar vadeli işlemler ve marj ticareti için destek yok.
  • Şu anda desteklenen 30 ülkenin dışındaki kullanıcılar için vergi raporu yok.

Sonuç

Genel olarak, Atani’nin sizin için doğru seçimi yapıp yapmadığını değerlendirmeniz için dört ana parametresi vardır: Özellikler, Güvenlik, Kullanım Kolaylığı ve Maliyet.

Atani crypto trading app review

Atani kripto ticareti uygulaması incelemesi Özellikler açısından, tamamen yüklü olduğu göz önüne alındığında, muhtemelen uygulamaya karşı hiçbir endişeniz olmayacak. Aynısı, yukarıda daha önce tartıştığımız gibi, gizlilik ve güvenlik konuları için de geçerlidir.

Kullanım kolaylığı, bazı acemi kullanıcıların başlangıçta bazı sorunlar yaşayabileceği faktörlerden biridir. Ancak, aynı anda piyasa analizi, vergi beyannamesi vb. gibi diğer yönler üzerinde ter dökerken birden fazla borsa kullanmanın zorluklarından geçiyorsanız, takas muhtemelen buna değer.

Ayrıca Atani, web sitesinde yeni kullanıcılara yardımcı olmak için bir eğitim bölümü sunmaktadır. Maliyete gelince, şirket öngörülebilir gelecekte birinci sınıf hizmetler sunmayı planlasa da, Atani şu anda tüm yeni kullanıcılar için ücretsizdir. Ayrıca, Atani’yi kullanarak kaydolursanız, seçkin birkaç borsada işlem ücretlerinde özel indirimler almanız da olasıdır.


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Kripto Para Haber, yazıda geçen bilgilerden ve ilgili ürün ya da hizmetlerle ilgili hasar, kâr-zarar ya da kayıptan sorumlu değildir. Kripto Para Haber, yazıda adı geçen şirket, ürün ya da hizmetle ilgili okuyucuların özen göstererek kendi araştırmalarını yapmalarını önerir.

Sponsorlu makaleleriniz için iletişime geçebilirsiniz / contact us

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin