Bitcoin kritik desteğe yaklaşıyor – neler olacak?
Bitcoin kritik desteğe yaklaşıyor – neler olacak?

Bitcoin kritik desteğe yaklaşıyor – neler olacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Perşembe günü Bitcoin piyasasındaki bir rahatlama rallisi daha sonra fiyat kritik bir destek alanı içine düştü. Bu nedenler ralli geçerli düzeltme önyargısını telafi etmede çok az şey yaptı.

BTC / USD borsa kuru Cuma günü erken Asya işlem seansında 45.000 $’lık gün içi düşük bir değere dokundu. Bu nedenle hafta içinde görülen rekor yüksek seviyesinden yüzde 22.90’a kadar düştü. Traderlar, 45.000 $’ı ve etrafındaki seviyeleri destek olarak tuttular.

Bitcoin’deki destek seviyeleri

Bununla birlikte, en son dezavantajlı hareket çok daha güçlü göründü ve bitcoin’in düşüşünü daha da düşürme olasılıklarını artırdı.

BlockRoots.com’un kurucu ortağı Josh Rager, “44 bin dolara göz kulak oluyorum. Bir kez test edildi. Ancak aşağıya doğru bir kırılma olursa fiyatı muhtemelen 40 bin dolara düşürecek. Eğer fiyat 40.000 $’a ulaşırsa sonrasında 30.000 $’ın ortasından yukarıya doğru yükseleceğini biliyorsunuz.” diyor.

Bitcoin, cryptocurrency, BTCUSD, BTCUSDT

Rager’ın 40.000 $’lık düşüş yönlü hedefi, yukarıdaki grafikteki mavi dalgayla iyi bir şekilde yakınlaştı.

Analist Willy Woo’nun  zemin modeli de 39.000 $’a yakın sabit fiyat desteği hakkında uyarıda bulunuyor. Rager, Bitcoin’in önümüzdeki seanslarda 40.000 $’a düşebileceği ve 38.000-39.000 $’a doğru bir fitil oluşturabileceğini kabul etti. Kripto para birimi, daha sonraki bir aşamada yükselişine devam edebilir.

Psikolojik fiyat katları

Bitcoin, 2021’de neredeyse yüzde 100 artarak 58.000 doların üzerinde tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Kazançları, Tesla’nın kripto para birimine yaptığı 1,5 milyar dolarlık yatırım öncülüğünde artan kurumsal benimsemede ortaya çıktı.

Bu hafta mobil ödeme uygulaması Square, kripto para birimine 170 milyon dolar daha yatırım yaparak Bitcoin rezervlerini de artırdığını duyurdu. Jack Dorsey başkanlığındaki firma geçen yılın sonlarında bilançosuna 50 milyon dolar değerinde bitcoin eklemişti.

Nasdaq listesinde yer alan iş zekası şirketi MicroStrategy de benzer ancak daha yoğun bir şekilde bitcoin yönelimini artırmak için çağrı yaptı. Dijital varlıkların başka bir zulasını satın almak için 1.06 milyar dolar koydu ve toplam rezervlerini yaklaşık 71.000 BTC’den 90.500 BTC’nin üzerine çıkardı.

Tüm firmalar Bitcoin satın aldıkları ortalama oranları açıkladılar. Tesla için 35.000 – 40.000 $ arasındaydı. MicroStrategy’nin Bitcoin piyasasına yaptığı son yatırım, 52.000 $’ın üzerinde işlem yaparken geldi. Bu arada Square, kripto para birimini ortalama 51.000 $’ın biraz üzerinde bir fiyata satın aldığını belirtti.

Kurumların 50 bin doların üzerindeki bir fiyattan Bitcoin alması fiyatın önümüzdeki seanslarda eski seviyelerine gelebileceğini de gösteriyor.

bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin