featured

Solana boğalarının kritik dirençle zorlu mücadelesi: Bitcoin halving sonrasında neler olacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan Solana (SOL) fiyatı 150 dolar seviyesinin üzerine çıkamıyor. Ancak endişe veren durum boğaların 120 dolarda bulunan destek noktasını savunmada başarısız olma ihtimalinin olması.

Solana DeFi TVL, Mart ayının en yüksek seviyesi olan 4,89 milyar dolardan 3,71 milyar dolara düşerek hafta sonu satışlarının altını çizdi.

Belirsizliklerle dolu bir hafta sonunun ardından Solana fiyatı 120 dolardaki destek noktasından bir toparlanma girişiminde bulundu. Ancak gözde altcoin, haftanın ilk günü 150 doların üzerine çıkmayı başaramadı. Bu hafta sonu yatırımcılar, Batı Asya’daki savaşın etkisiyle kaldıraçlı kripto pozisyonlarının tasfiye olmasına şahit oldu. Jeopolitik gerilimler Cuma günü küresel finans sektörünü sarstı. Piyasa liderleri olan Bitcoin ve Ethereum başta olmak üzere, Solana ve XRP gibi büyük altcoin’lerde de büyük satışlar gerçekleşti.

2024 Bitcoin halving etkinliği öncesindeki düşüşe rağmen, kripto piyasasında fiyatlar Pazartesi günü mütevazı kazanımların ortasında aşırı direnç gösterdi. Solana fiyatı son 24 saat içinde %4,4’lük bir artış ile 142 dolara yükseldi. Ayrıca toplam piyasa değeri de %2,1 oranında artarak 2,5 trilyon dolara ulaştı.

Solana fiyat tahmini: Gözde altcoin için sırada ne var?

Bugün erken saatlerde 150 doların üzerine çıkan SOL, bu seviyenin üzerinde tutunmayı başaramadı.

0,618 Fibonacci oranıyla desteklenen 150 dolardaki direnç, özellikle Göreceli Güç Endeksi’nin (RSI) eğimini 41’e doğru tersine çevirmesiyle birlikte, 120 dolara doğru başka bir satış tehdidi oluşturuyor.

Solana fiyat tahmini

Önümüzdeki birkaç gün, SOL fiyatının gideceği yönün belirlenmesinde büyük rol oynayacak. Öyle ki, 138 dolar civarındaki %0,786’lık Fibonacci oranı destek olarak kabul edilirse, gözde altcoin’in 2024’te yeniden 200 doların üzerine çıkma şansını artıran bir toparlanma gerçekleşecek.

Solana DeFi TVL’si düşüyor

Gözde altcoin’in yatırımcıları, kripto para piyasasındaki ani çekilmeye Solana ekosistemindeki akıllı sözleşme protokollerine yapılan mevduatları geri çekerek hızlı bir şekilde tepki gösterdi.

Solana TVL’si 30 Mart’ta 4,89 milyar dolar ile yılın en yüksek seviyesine ulaşmasının ardından 3,71 milyar dolara geriledi.

İki haftadır devam eden bu kalıcı düşüş, Solana’nın geleceğine ilişkin artan olumsuz duyguya işaret ediyor.

DeFi TVL tutarlı bir şekilde arttığında bu, yatırımcıların SOL hakkında uzun vadede olumlu bir görüşe sahip olduğu gösterir. Ayrıca staking ödülleri için ağın güvence altına alınmasında yer almak üzere gerçekleşmemiş kârları göz ardı etmeye istekli oldukları anlamına gelir.

TVL düştükçe protokolün ve ilgili değerin gelecekteki görünümü de düşer. Kısa vadede değer artışının bir işareti olarak TVL’deki toparlanmalara dikkat etmek akıllıca olabilir.

Gözde altcoin’in fiyatının 2024’te tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 260 dolara çıkıp çıkamayacağı, yatırımcıların tokena olan ilgisine ve bu hafta sonunda Bitcoin halving sonrasında genel piyasa görünümüne bağlı olacak.

Yatırımcılar muhtemelen 200 doların üzerinde ikinci bir kırılmayla FOMO’ya başlayacak. Bu hareket, Solana’daki yükseliş gücünü ve fiyatın yıl içinde yeni bir rekor seviyeye ulaşma yeteneğini doğrulayacak.

coingape


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin