Popüler analistten Chainlink, Litecoin ve iki altcoin için tahminler geldi!
Popüler analistten Chainlink, Litecoin ve iki altcoin için tahminler geldi!

Ünlü analist Bitcoin’de geri çekilmenin nedenlerini açıkladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin bir hafta içinde 10 bin 500 dolardan 10 bin doların altına inerken, çoğu analist bu düşüşü Mart 2020’deki düşüş ile karşılaştırdı.

Beş ay önce, bir likidite krizi küresel piyasalarda ciddi bir çöküşe neden oldu. Bitcoin de,traderlar, kişisel varlıklar için veya margin pozisyonlarını kapatmak için nakit aramak üzere satış yaptıklarında fırtınaya girdiler. Sonuç olarak, BTC / USD sadece iki günlük işlemde yüzde 60 düştü.

Ancak merkez bankalarının ve hükümetlerin müdahalesi ile yukarı yönlü hisler tekrar rayına oturdu. Düşük faiz oranları, açık uçlu tahvil satın alma programları ve niceliksel genişleme, likiditeyi tekrar hisse senedi ve güvenli liman piyasalarına yönlendirdi. Bitcoin, Mart ortasındaki en düşük seviyesi olan 3.858 $’dan yüzde 200 oranında kayda değer bir ralli ile fayda sağladı.

bitcoin, btcusd, btcusdt, xbtusd, cryptocurrency, spx, s&p500

Ancak şimdi, lider kripto para birimi bu kazançların bir kısmını geri veriyor. Daha düşük düzeltme arayışı, fiyatlarını kritik destek seviyelerinin altına getirdi. Arz fazlası nedeniyle 27 ayın en düşük seviyesine gerileyen ABD doları ise güçleniyor.

Bu nedenle birçok kişi, Bitcoin’in başka bir düşüş düzeltmesi turundan geçebileceğine inanıyor, bu sefer şu anda kripto para biriminin kısa vadeli yükseliş eğilimini koruyan bir destek seviyesi olan 10 bin doların altına iniyor.

Muhalif görüşler

Kripto analiz ve tahmin servisi Income Sharks, Çarşamba günü bir tweet’te mevcut düşüş görünümü hakkında muhalif bir görüş yayınladı. Bitcoin piyasasındaki bir sonraki potansiyel geri çekilmenin arkasında, önyargının hem temel hem de teknik yönünü özetleyen üç neden sundu.

Income Sharks isimli analist, “Bu sefer gördüğüm en büyük fark, bu seviyelerde likiditemiz var, hala büyük bir trend çizgisinde bulunuyoruz ve düşen bir takoz söz konusu. En son bir ayı bayrağımız (yükselen) ve siyah kuğu olayı olan küresel bir salgın yaşadık” ifadesini kullanıyor.

bitcoin, btcusd, btcusdt, xbtusd, cryptocurrency, spx, s&p500

Açıklamalar dolaylı olarak ABD Merkez Bankası’nın ABD ekonomisine gerektiği sürece yardım etme taahhüdüne atıfta bulundu. Merkez bankası, önümüzdeki yıllarda enflasyonu önceden belirlenmiş hedefi olan yüzde 2’nin üzerine çıkarmaya söz vererek, daha uzun sürecek  düşük faiz oranlarına işaret etti.

Başka bir deyişle, Fed, piyasanın ihtiyaç duyduğu kadar ABD doları sağlamayı taahhüt etti. Bu, tipik olarak uzun vadede doları zayıflatır ve böylece tüketici fiyat enflasyonuna neden olur. Traderlar, Bitcoin’i temelde yatan kıtlığı nedeniyle enflasyona karşı bir koruma olarak gösteriyor.

Temeller aslında Bitcoin’in kısa vadeli teknik yapısını destekledi. Sharks, BTC / USD kanıtlanabilir bir Yükselen Kanalın desteğinden geri çekilmeyi bekliyor. Bu arada, Düşen Kama paterni de önümüzdeki seanslarda bir tersine dönüş olduğunu gösteriyor. Ancak bazı analistler farklı düşünüyor.

Bitcoin nereye gidecek?

Bir kripto traderı düşen kama gibi görünen yapının aslında bir Bayrak olup olmadığını tartıştı. Düşüş trendindeki bayrak, düşüş eğiliminin devam modelidir.

Trader, Sharks’a “İyi bak,” diye yanıt vererek, “ancak şeytanın avukatını oynamak için, buna devam etmeyi öneren dik bir bayrak direğine sahip bir kama yerine aşağı eğimli bir ayı bayrağı da diyebilirsin” ifadesini kullandı.

Trader, yine de, analizinin ticaretin temel yönüne odaklandığını hatırlattı. Yani, “objektif kalmak gerekiyor” diye ekledi.

BTC / USD, bu yazının yazıldığı sırada 10.080 $ civarında işlem görüyordu Çarşamba günkü seansta yüzde 0.42 düşüş gösterdi.

Bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin