Ünlü CEO’dan büyük iddia: “Sandığınızdan çok daha fazla şirket Bitcoin aldı!” - 2021’de sayıları artacak mı?
Ünlü CEO’dan büyük iddia: “Sandığınızdan çok daha fazla şirket Bitcoin aldı!” - 2021’de sayıları artacak mı?

Dev kripto borsası eylül ayı için Bitcoin fiyat tahminini açıkladı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyanın önde gelen kripto para borsalarından Kraken, yeni Bitcoin tahmini ile gündemde. Büyük borsa Bitcoin’in ‘agresif oynaklık dönemine’ dönmeden önce eylül ayında olumsuz bir grafik çizeceğini iddia etti.

ABD merkezli kripto para borsası Kraken, Ağustos 2020 volatilite raporunda, eylül ayının Bitcoin (BTC) için aşırı derecede negatif getiri sağlayacağını öngördü.

Kraken: “Eylül ayı Bitcoin fiyatı için hep çok kötü geçiyor.”

Rapor, tarihsel olarak eylül aylarının Bitcoin’in en kötü performans gösteren ayı olduğunu ve ortalama getirisinin -%7 olduğunu belirtiyor. BTC, 2020’nin çoğu ayında ortalama getirisini düşük performans gösterdiğinden, bu ayın performansının normalden daha da kötü olacağına işaret ediyor.

Kısa vadeli düşüş görünümüne rağmen rapor, Bitcoin arzının rekor bir payının 12 aydan uzun bir süredir hareket etmemesi de dahil olmak üzere bazı umut ışıkları tespit etmiş durumda. Kraken’e göre, “tarihsel olarak, bu dinamik yeni bir boğa piyasasının habercisi oldu.”

Geçmişte on iki kez, Bitcoin’in yıllık volatilitesi, ortalama olarak %140’a tırmanmadan ve 94 günde %196’ya geri dönmeden önce %15 ile %30 arasında dibe vurdu. 24 Temmuz’da belirlenen %23’lük düşük volatilitenin üzerinden ağustos sonu itibarıyla 38 gün geçti, oynaklık %44’e yükseldi ve fiyat artışı %25 oldu.

Rapor, “Dolayısıyla tarih, önümüzdeki aylarda daha yüksek dalgalanma ve kazançlar için bolca yerimiz olabileceğini gösteriyor.” diye açıklıyor.

“Volatilite düşük, dördüncü çeyreğe kadar artmasını beklemeyin.”

Kraken ayrıca, eylül ayının tarihsel olarak ortalama olarak en zayıf dalgalanmayı ürettiğini ve BTC’nin 2020’nin en erken dördüncü çeyreğine kadar artan oynaklık görmeyebileceğini öne sürüyor.

Rapor, Ağustos ayının aynı zamanda Bitcoin’in altın ile korelasyonunun, keskin bir şekilde 0,25’e düşmeden önce tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 0,97’ye yükseldiğini kaydetti.

Bitcoin benzer şekilde ağustos ayı boyunca S&P 500 ile yüksek korelasyon üretmişti. Yerel zirveyi 0,84’te bulduktan sonra, BTC ile S&P 500 arasındaki korelasyon eksi 0,02’ye düştü ve Bitcoin’in piyasaların meta trendinden uzaklaşıyor olabileceğini düşündürdü.

Bu arada kritik metrikler Ethereum için alarm veriyor. Rüyanın sonu mu geliyor? Ayrıntılar buradaki yazımızda.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin