sberbank başkanı

Sberbank Başkanı: Blockchain önümüzdeki on yıl içerisinde genişleyecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Sberbank’ın CEO’su geçtiğimiz günlerde Rusya’daki blokchain çözümlerinin geliştirilmesi gerektiğine dikkat çekti. Sberbank Başkanı Herman Gref, bugün Rusya’da blokchain teknolojisinin geliştirilmesi ve uygulanmasının yaklaşık on yılda artış göstermesini beklediğini açıkladı.

Devlet destekli bir medya kaynağına göre Gref şunları söyledi:

“Rusya hakkında konuşursak, blokchain ile ilgili en fazla sayıda projeye sahibi. Hepsi deneysel modda olmasına rağmen, çok çalışıyoruz. Belki 2018’de büyük ölçekli bazı ürünleri tanıtabileceğiz. Blockchain teknolojisi bizim hilelerimizden biri. Teknolojinin uygulama ufkunun 8-10 yıl içinde genişleyeceğini tahmin ediyorum.”

Sberbank Başkanı: Deneysel projelerimiz var

Bununla birlikte, Gref, Ethereum blok zincirinin ticari gelişiminin çok daha erken gerçekleşmesi gerektiğini söyledi. Gref, Rus televizyonunda röportaj yaparken mevcut gelişme ölçeğini şöyle anlattı: “Bugüne kadar 15 farklı projeyi hayata geçirdik, ancak yine de deneysel nitelikte. Teknoloji henüz ticari olarak uygulanmaya hazır değil. Bu bir yıl daha alacak belki de bir buçuk ya da iki, böylece bundan sonra kullanmaya başlayabileceğiz.”

Ekim 2017’de Sberbank, Ethereum blokchain çözümlerini geliştirmek için birlikte çalışan işletmeler, hükümetler ve özel birliklerin ortak bir konsorsiyumu olan Enterprise Ethereum Alliance (EEA)’a katılan ilk Rus bankası oldu. EEA’ya katılan Sberbank yönetim kurulu başkanı Lev Khasis, “Sberbank’ın kurumsal Ethereum İttifakı’na katılması, gündemimizdeki hedeflere ulaşmada önemli bir aşama … Bu üyelik, bizim için en yeni gelişmelere ve uluslararası uzmanlığa erişebilmemiz anlamına geliyor” ifadelerini kullandı.

EthNews

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin