featured

Rusya, kripto para yönetmeliğini tanıtacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kıdemli bir hükümet yetkilisine göre, 28 Aralık tarihinde Rusya’nın ulusal yasama organına resmi olarak kripto para yasaları getirilmesi bekleniyor..

Rus medya kaynakları RIA ve TASS, finansal piyasalar komitesine başkanlık yapan milletvekili Anatoly Aksakov’un, kripto paranın oluşturulması ve değiştirilmesi gereken kurallarını resmen resmileştireceğini söyledi.

Aksakov, RIA’ya yaptığı açıklamada:

“Tasarının kripto para birimleri konusundaki kabulünün mart ayında olacağını umuyoruz. Sorun şu ki; kripto para birimleri alan bir çok kişi var ve aldatılıyorlar, insanlara fırsat vermeliyiz. Mümkün olduğunca onları korumak için yasal olarak çalışıyoruz. ” dedi.

Yorumlar, Aksakov’un daha önce de belirttiği gibi Rusya’nın yıl sonuna kadar tasarıyı tamamlamayacağını doğruladı.

Eylül ayında milletvekili, çalışmaların kıştan önce tamamlanabileceğine inandığını söylemişti. Söz konusu önlemler, kısmen önerilen kanunlar çerçevesinde çelişkili noktalar nedeniyle bir dizi gecikme yaşadı.

Putin’in Emrinden Sonra Gerçekleşecek

Tasarıda ayrıca, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, özellikle ICO’yu hedefleyen kurallar da dahil olmak üzere, kripto para birimleri ve blockchain etrafında geliştirilecek yeni düzenlemelerin emrini çıkarttıktan sonra süregelmesi bekleniyor.

Aksakov, TASS tarafından aktarıldığı gibi önümüzdeki haftalarda olması beklenen işler hakkında konuşurken Putin’in direktiflerine atıfta bulundu:

“Cumhurbaşkanı tarafından belirlenen bir son tarihimiz var ve bir hafta sonra konunun tartışmaya başlanması için bir sunum yapılacak.” 

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin